Menu
Кошница

Блог RSS Новини

06 дек УО НА ПМДР ПУБЛИКУВА ДОКУМЕНТИ ОТ 22 ПИСМЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА НЕПРИСЪСТВЕНО ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ ОТ КН НА ПМДР 2014-2020 Г.
0 184
Документи от 22 писмена процедура на КН, проведена в периода 11 ноември 2022 г. -  25 ноември 2022 г. може да намерите ТУК.Протокол от 22  писмена процедура може да намерите ТУК...
05 дек БУРГАС Е В ОЧАКВАНЕ НА НИКУЛДЕН. ВИЖТЕ ОСНОВНИТЕ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА
0 86
Тържествената литургия в чест на покровителя на Бургас и празника на града ще бъде отслужена в храм „Св. Николай Чудотворец“ в комплекс „Меден рудник“. Службата започва в 08:30 часа.В 09:00 часа ще бъ..
05 дек До 13 януари 2023 г. може да се кандидатства за проектна готовност в BlueInvest Readiness Assistance
0 400
Подкрепяната от ЕС BlueInvest Readiness Assistance е ексклузивна програма за обучение за стартиращи предприятия и МСП от ЕС с висок потенциал с иновативни и устойчиви продукти и решения за синята икон..
05 дек Заместник-министър Събев: Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата ПМДРА
0 544
Повече видимост на български продукти от рибарство и риболов са заложени в новата Програма за морско дело, рибарство и аквакултури (ПМДРА). Това заяви заместник-министърът на земеделието Георги Събев ..
05 дек Иновативната стартираща компания h2boat от Италия разработи водородна технология, която намалява емисиите на CO2 от морския транспорт.
0 238
Предизвикателството: намаляване на емисиите на CO2Въпреки че морският транспорт играе съществена роля в икономиката на ЕС и е един от най-енергийно ефективните видове транспорт, той е и голям и нараст..
02 дек Проучване на необходимостите на бизнеса от специфична подкрепа за насърчаване на устойчив растеж и развитие в секторите на синята икономика
0 273
Морски клъстър България участва в Проект 4BIZ (Насърчаване на синята икономика в Черноморския регион чрез иницииране на рамка за бизнес сътрудничество в областта на морския транспорт, рибарството и ак..
02 дек Селективност на риболовните уреди - Зареждане на миди със светлини: нов метод с ниско въздействие за улов на миди
0 328
Диво уловените миди традиционно се ловят с помощта на драги и тралове или ръчно добивани от водолази. От една страна, взаимодействието между драги и морското дъно, водещо до увреждане на чувствителни ..
01 дек 7 декември 2022 г.: онлайн събитие на GFCM за представяне състоянието на рибарството в Средиземно и Черно море за 2022 г.
0 235
Генералната комисия по риболова в Средиземно море (GFCM) организира онлайн събитие за представяне състоянието на рибарството в Средиземно и Черно море през 2022 г.Материалът за рибарството в Средиземн..
01 дек Кандидатствайте с вашите собствени събития за „Европейски ден на морето в моята страна“ 2023 г.
0 260
               Европейският ден на морето (EMD) е годишно двудневно събитие, по време на което европейската морска общност се среща, за да работи в мрежа, обсъжда и очертава съвместни действия по морс..
30 ное Европейски проект чрез иновации биоразгражда риболовните съоръжения и намалява въздействието на риболова върху околната среда
0 223
Морският парк на естуарите на Пикардско и Опалово море се намира в северната част на Франция близо до Булон сюр Мер. Фокусът на техния проект, TEFIBIO, е бил да проектират и тестват риболовна мрежа от..
30 ное До 5 декември може да изпращате на ЕК коментари за енергиен преход на сектора на непромишления риболов
0 318
Вятърът е безплатен и устойчив източник на енергия, предлагащ на морските дейности огромна възможност да се отдалечат от изкопаемите горива. Проектът Skravik, базиран във Финистер в Бретан, Франция въ..
30 ное Добра европейска практика: Датска местна инициативна рибарска група подпомага и разширява производството на водораслите за здравословен начин на живот
0 197
Малкият остров Læsø се намира между Дания и Швеция. Там морските водорасли са неразделна част от историята и ландшафта на острова, като традиционно се използват като покривен материал. Læsø Tang (Læsø..
Показани 1 от 12 | 1243 (104 Страници)