Menu
Кошница

Иновации


Никой не иска да яде развалена риба и затова контролът на качеството е ключов за осигуряване на свежест. Обикновено това се прави от опитен ветеринарен лекар, който анализира проби ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Hydro Volta е белгийска стартираща компания, която предлага устойчив метод за производство на питейна вода от морска вода, като се справя с глобалния недостиг на вода по икономичен и екологичен начин. Чрез програмата на ЕС BlueInvest Readiness Assistance, стартиращата компания развива по-добро р..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Отглеждането на риба, миди и водни растения в морето или във вътрешни води е един от най-бързо развиващите се хранителни сектори в света. Той вече осигурява на планетата повече от половината от всички морски дарове и риба, които ядем.Чрез стратегическите насоки за по-устойчива и конкурентоспособна а..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Замърсяването с пластмаса в нашия океан има опустошителни последици за биоразнообразието, рибарството, туризма и крайбрежните общности. ЕС предприе много стъпки за справяне с този проблем или чрез преки законодателни инициативи, чрез кампании за повишаване на осведомеността (като продължаващата #EUB..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Wavepiston и BlueInvest: захранване с океанска енергия и решения в тази област
Ново
Wavepiston, далновиден датски стартъп, се ангажира да предоставя ненатрапчиви, стабилни и рентабилни решения за овладяване на огромния потенциал на океанската енергия.С подкрепата на Програмата за подпомагане на готовността на ЕС BlueInvest Wavepiston успя да осигури 4,4 милиона евро финансиране...
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Революционизиране на храненето на рибите за опазване на биоразнообразието
Ново
От преди Втората световна война Асоциацията на полските риболовци (Polski Związek Wędkarski) се занимава с екологичното състояние на вътрешните води и възстановяването на речните запаси.Тяхната ангажираност е показателна в в реализирания иновативен проект, финансиран от ЕС, който има за цел да р..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Най-разпространената техника в света на опаковането на храни е пластмасовото фолио за еднократна употреба. С малко помощ от ЕС проектът за опаковане на храни SeaFilm има за цел да създаде заместител на пластмасовото фолио за еднократна употреба при консервирането на замразена риба. Както подсказва и..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кафяво, зелено, червено: завладяващият свят на водораслите, представен на първата среща на върха на ЕС относно водораслите
Ново
От 5 до 7 октомври La Maison de l'Océan в Париж се превърна във огромен форум на глобалната общност на водораслите. Първата среща на върха на ЕС за повишаване на осведомеността за водораслите събра специалисти по водорасли, фирми, застъпници, готвачи, хора, интересуващи се от темата и дори худо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
PuertAlMar, което се превежда като „врата към морето“, е проект, който показва как човешките дейности и процъфтяващото биоразнообразие могат да съществуват едновременно в пристанищата. Представя също и как въглеродният отпечатък на пристанищата може да бъде намален. Разположен в пристанището на В..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Морската и рибната индустрия все повече трябва да се адаптират към по-високите разходи за гориво и новите разпоредби за намаляване на вредните емисии. Проектът Aspiring Wingsails разработва, тества и валидира система за вятърно задвижване (eSAIL®), която намалява потреблението на гориво и емисии..
0 лв.
Без данък:0 лв.
MER-CLUB е амбициозен научен проект, който има за цел да се справи с проблема със замърсяването с живак в морските седименти.Замърсяването с живак е глобален проблем с големи екологични, социално-икономически и здравни въздействия. Проектът MER-CLUB разработва система за почистване, базирана на б..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Стартирането на бизнес не винаги е лесно. Това със сигурност е така в света на рибарството, където има толкова много да се учи. Във Франция, за да помогне на младите хора да навлязат в този стар и важен занаят, Регионалния комитет по рибарство и морска аквакултура на Финистер създаде финансирани..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 58 (5 Страници)