Menu
Кошница

Сътрудничество

   

Пристанищата са сред основните входни точки на океана. Създаден през 2021 г. Atlantic Smart Ports Blue Acceleration Network (AspBAN) включва повече от 40 пристанища в различни региони на Атлантическия океан. Целта на проекта е да превърне пристанищата в центрове за развитие на нови и устойчиви б..
0 лв.
Без данък:0 лв.
eyeGauge – френско-сингапурска фирма, внася цифрови иновации в морската индустрия
Ново
Чрез тяхната обединена платформа за данни те могат да направят всяко оборудване „интелигентно“ – „без да променят нищо“. Платформата позволява на всякакъв тип потребители да наблюдават работата на кораба, разхода на гориво, емисиите и състоянието на машините.С помощта на BlueInvest стартъпът ус..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Изследователи и риболовната индустрия разработиха изкуствен интелект, който разпознава вида на всяка риба и постига ефективно управление на рибарството
Ново
С помощта на финансиране от ЕС холандски изследователи и риболовната индустрия разработиха инструмент, базиран на изкуствен интелект по проект за напълно документиран риболов (FDF).Проблемът с нежелания улов винаги е присъствал в риболова. В ЕС рибарите трябва да регистрират целия улов и да го ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Революционизиране на храненето на рибите за опазване на биоразнообразието
Ново
От преди Втората световна война Асоциацията на полските риболовци (Polski Związek Wędkarski) се занимава с екологичното състояние на вътрешните води и възстановяването на речните запаси.Тяхната ангажираност е показателна в в реализирания иновативен проект, финансиран от ЕС, който има за цел да р..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Като древна раковина на Nautilus - символ на обновяване, еволюция и растеж - финансираният от ЕС проект Nautilus разработи новаторска методология за обучение на инструктори по туризъм по водни спортове.Проектът се основава на убеждението, че професионалистите по водни спортове могат да действат като..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проект AFRIMED: 11 партньора от различни страни се обединяват за съживяване на подводните гори на Средиземно море
Ново
Финансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР) , мисията на AFRIMED беше да се справи с тревожната загуба на тези жизненоважни екосистеми.Събирайки 11 партньора от Франция, Испания, Италия, Гърция, Мароко, Тунис и Албания, проектът стартира през 2019 г. и разработи действия за ефе..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проект ParticiPESCA обединява заинтересованите страни за постигане на устойчив риболов
Ново
 Португалия е един от трите най-големи европейски доставчици на октоподи, което прави този риболов важен източник на доходи за много рибари по крайбрежието на Алгарве.Уловът на октоподи е изключен от квотите на ЕС, така че страните от ЕС го управляват индивидуално. Това прави устойчивото упр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Европейският зелен пакт предвижда централна роля за синята икономика „за облекчаване на многобройните изисквания към земните ресурси на ЕС и справяне с изменението на климата. Секторът може да допринесе чрез подобряване на използването на водните и морските ресурси и чрез насърчаване на производс..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Италия: Проектът, подкрепен от Европейския фонд за морско дело и рибарство 2014-2020 и подхода Водено от общностите местно развитие в рибарските райони, е за създаване на мрежа за управление на морските отпадъци на остров Сардиния. Държава: ИталияОбща стойност на проекта:..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Франция: Проектът, подкрепен от Европейския фонд за морско дело и рибарство 2014-2020 и подхода Водено от общностите местно развитие в рибарските райони, има за цел да създаде нова морска защитена зона в испанския рибарския район Кадис, разположен в Югозападна Испания, на брега на ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Полша: Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между три Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) в Поморския регион в Полша подпомага местните рибари чрез създаването на нова платформа за популяризиране и продажба на местна риба и рибни продукти. Държава: ПолшаБе..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 22 (2 Страници)