Menu
Кошница

Новини RSS Новини

06 фев 7 февруари 2023 г.: Уебинар, посветен на поканата за мрежи по УРБАКТ IV и възможност за включване в мрежа, водена от община Михаловце, Словакия
0 514
Покана за създаване на мрежи за съвместно планиране по Програма УРБАКТ IVОтворена е първата покана по Програма УРБАКТ IV – подкрепа за създаване на мрежи за съвместно планиране с участието на местни в..
06 фев БЪЛГАРО-ТУРСКИ БИЗНЕС ФОРУМ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В БУРГАС НА 16 ФЕВРУАРИ
0 316
ИАНМСП и Българо-турската търговско-индустриална камара (BULTISAD) организират двустранен бизнес форум на 16 февруари 2023 г. в гр. Бургас. Той ще се проведе в зала „Черноморие“ на Международния конгр..
03 фев Креативен център в община Бяла ще отвори в края на февруари
0 439
Ново споделено работно пространство ще отвори врати в община Бяла, област Варна. Новият креативен център "Креа Център" се намира на централния площад в града, в реконструираната бивша ритуална зал. Ра..
03 фев ФЕСТИВАЛ НА ДОМАШНОТО ВИНО В КАМЕНО
0 168
Община Камено организира за поредна година Фестивал на домашното вино. Събитието е по повод Трифон Зарезан – празник на лозаря и виното – 14 февруари.Фестивалът ще се проведе на Площада от 11 часа. Об..
03 фев По проект търсят решения за намаляване хищничеството на делфините в Средиземно море
0 533
Делфините са известни по света със своята интелигентност и любопитство. Често в морски води те се приближават до риболовни кораби и се опитват да извадят улова директно от риболовните съоръжения. Фено..
02 фев 9 март 2023 г.: BlueInvest Day 2023 г.
0 401
BlueInvest Day, мястото за срещи на предприемачи, иноватори и инвеститори в синята икономика, се завръща в Брюксел. Събитието ще се проведе на 9 март 2023 г. (четвъртък)  с възможност за включване онл..
02 фев Проектът Seafood Algternative разработва заместители на риба на основата на водорасли
0 362
Проектът Seafood Algternative разработва заместители на риба на основата на водорасли благодарение на подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство. Екипът на проекта от 10 души работи от ..
01 фев КУЛТУРНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА МЕСЕЦ ФЕВРУАРИ
0 592
1 февруари – сряда 18:30 часаГалерия „Георги Баев“, бул. „Демокрация“ № 6Зала 1Wine Gogh” Рисуване с виноЗа записване: 0889444819 1 – 5 февруари Галерия „Георги Баев“, бул. „Демокрация“ № 6Изложба „Ph..
01 фев Euronews OCEAN Сезон 5, Епизод 1 – Биотехнология с водорасли: водораслите, като начин за справяне с екологичните проблеми
0 323
Този епизод на OCEAN изследва потенциала на микроводораслите, вид микроскопични морски организми, да революционизират селскостопанската индустрия и да осигурят устойчиви алтернативи на пластмасата. Из..
01 фев Изграждат крайбрежна зона за отдих „Шкорпиловци“ със средства по ПМДР
0 418
Община Долни чифлик обяви обществената поръчка за изграждане на крайбрежна зона за отдих „Шкорпиловци“. Целта e избор на изпълнител за извършване на СМР за обект: Изграждане на крайбрежна зона за отди..
01 фев FRESQO – 4 гръцки изследователски организации разработват инструмент за оценка на качеството на рибата
0 431
Никой не иска да яде развалена риба и затова контролът на качеството е ключов за осигуряване на свежест. Обикновено това се прави от опитен ветеринарен лекар, който анализира проби от риба. Финансиран..
31 яну Започна изграждането на нова лодкостоянка в кв. „Сарафово“ по ПМДР
0 594
След успешно изградените три лодкостоянки, Община Бургас започна изграждането на нова в местността Ъгъла, кв. „Сарафово“. Тя ще предоставя възможността за сезонно укритие на малки рибарски лодки, като..
Показани 1 от 12 | 1323 (111 Страници)