Menu
Кошница

Истории на успеха

ПЪРВАТА ВЕРТИКАЛНА ФЕРМА ЗА МОРСКА ХРАНАAkualogix е стартираща компания, базирана в Сингапур, която си поставя за цел да произвежда по устойчив начин в градска среда свежи и здравословни морски дарове.  Akualogix разработва и прилага усъвършенствани иновативни технологии и устойчиви практики за..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратко описание на проекта:APRICOT е иновативен проект за разработване и тестване на нова технология за автоматично премахване на кости при производството на рибни филета, наречена “FleXiCut”. Проектът е един от 14-те финансирани предложения по Програмата „Nordic Marine Innovation” в периода 2007-20..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика за ефективно управление на рибните записи, реализирана в рамките на проект, финансиран чрез  прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие в регион Бретан, ФранцияОфициално наименование на проекта: Telecapêche             ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Сред иновативните техники и методи за намаляване на отпадъците в Черно море по проект "RedMarLitter" са създаването на компютърно моделирана карта за разпространението на твърдите отпадъци в Черно море и Методология за идентифициране на "горещите точки" в Черно море, в които е налице ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
“Sea Harmony” е иновативна стартъп компания, създадена с идеята да развива устойчив „зелен“ морски бизнес, който да допринася за възстановяването на морската екосистема. В продължение на над 20 години компанията работи в посока да комбинира отглеждането на аквакултури с ефекта на изкуствените риф..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратка информация за добрата практикаПроектът е финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, Процедура за подбор на проекти № BG14MFOP001-2.006 Продуктивни инвестиции в аквакултура - Сектор „Рециркулационни системи“ и Сектор „Изграждане на нови, както и разширяване и модернизация на ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
В Малага дребномащабният риболов представлява по-голямата част от местния риболовен флот. Въпреки това, високите цени на горивата и ниското качество на двигателите на лодките са заплаха за устойчивото развитие на сектор рибарство в района.Местната инициативна рибарска група (МИРГ) в Малага работи за..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Marielle Philip от Франция разработва иновативна технология за производство на екологична кожа за дрехи, чанти и обувки от отпадъчната кожа на рибитеОфициално наименование на проекта:FEMER peau marine                                                                                                  ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
С подкрепата на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 и Местна инициативна рибарска група „Варна - район Аспарухово, Белослав и Аксаково“ ще се реализира иновативен проект за „Син растеж“.На 18.05.2020 г. стартира изпълнението на проект  “Наука, иновации, история и устойчивост ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратко описание на иновативния проект:Проектът е насочен към устойчивото и отговорно управление на морските ресурси чрез прилагане на принципите на кръговата икономика. В рамките на проекта се разработва хидролизиран колаген (нов вид желатин) от странични рибни продукти, а именно от остатъчната кожа..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект за рециклиране на стари рибарски мрежи, финансиран чрез Стратегията за ВОМР на МИРГ във Франция
Ново
Иновативен пилотен проект, реализиран във Франция: Пилотният проект е за разработване на иновация в областта на рециклирането на стари рибарски мрежи и е реализиран в периода 01.2019 - 10.2019 г. Новостартиралата компания „Fil & Fab“ работи активно за решаване на проблемите, свързани с морските ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
GreenWave е американска компания, която е създала система за отглеждане на поликултури - вертикални подводни ферми. В тях се отглеждат комбинация от морски водорасли и черупчести, които изискват нулеви суровини. Това прави вертикалните подводни ферми най-устойчивата форма на производство на храна..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 21 (2 Страници)