Menu
Кошница

Истории на успеха

Cultimer France SAS – френски кооператив в сътрудничество с научните среди превръща вторичния миден продукт в енергия
Ново
Отглеждането на миди, важен сектор по крайбрежието на Бретан, произвежда съпътстващи продукти от измиването до сортирането на миди, които се изхвърлят в морето или на плажа. Тези изхвърляния оказват лошо въздействие върху крайбрежната среда, замърсяват водата и дразнят жителите и другите ползват..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Lokka Fishers’ Cooperative от финландска Лапландия реализира проект „майстор и чирак“, от по-възрастните към по-младите: изграждане на ново поколение рибари
Ново
Търговията на рибарите включва много неща: тя е предизвикателна, но завладяваща, може да бъде изтощителна, но е и благодатна. Но това не е занаят, който обикновено може да се научи в училищата: всъщност по-голямата част от предаването на умения и компетенции в занаята идва от по-възрастните риба..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Нахлуването на Русия в Украйна сериозно смути енергийния пазар в Европа. За да се справи с тази извънредна ситуация, ЕС намалява нуждите си от внос на енергия и ускорява своя преход към зелена енергия, както е посочено в REPowerEU на Европейската комисия. В океана има голям потенциал за този пре..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Отглеждането на риба, миди и водни растения в морето или във вътрешни води е един от най-бързо развиващите се хранителни сектори в света. Той вече осигурява на планетата повече от половината от всички морски дарове и риба, които ядем.Чрез стратегическите насоки за по-устойчива и конкурентоспособ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Европейски проект чрез иновации биоразгражда риболовните съоръжения и намалява въздействието на риболова върху околната среда
Ново
Морският парк на естуарите на Пикардско и Опалово море се намира в северната част на Франция близо до Булон сюр Мер. Фокусът на техния проект, TEFIBIO, е бил да проектират и тестват риболовна мрежа от материали с био произход, възстановими чрез рециклиране или компостиране и биоразградими без ра..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проучванията на кораби са важни за оценката и управлението на рибните запаси. Те обаче обикновено отнемат много време и са скъпи. Освен това условията на работа в морето могат да бъдат много тежки и от съображения за безопасност дори малък кораб се нуждае от екипаж от поне двама души. Но какво ще ст..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативната стартираща компания h2boat от Италия разработи водородна технология, която намалява емисиите на CO2 от морския транспорт.
Ново
Предизвикателството: намаляване на емисиите на CO2Въпреки че морският транспорт играе съществена роля в икономиката на ЕС и е един от най-енергийно ефективните видове транспорт, той е и голям и нарастващ източник на емисии на парникови газове, представляващи 3 до 4% от общите емисии на CO2 в ЕС..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативно решение превръща употребяван развлекателен катамаран във ветроходна лодка, намаляваща екологичния отпечатък от риболова в крайбрежните райони
Ново
Вятърът е безплатен и устойчив източник на енергия, предлагащ на морските дейности огромна възможност да се отдалечат от изкопаемите горива. Проектът Skravik, базиран във Финистер в Бретан, Франция възражда вятърното задвижване за занаятчийски/дребномащабен риболов. Благодарение на подкрепата на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Неправителствената организация UNCI Alimentare от Италия в партньорство с Университета в Неапол „Федерико II“ реализират проект превръщайки нежелания улов в иновативни продукти
Ново
Проект, финансиран от ЕК.ПредисторияПри риболовът винаги съществува известна степен на непредсказуемост и несигурност. Това важи както за професионалните риболовци, така и за ентусиастите. Когато хвърлят мрежите или въдицата си, те никога не знаят дали и какво могат да уловят.За професионалните рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Селективност на риболовните уреди - Зареждане на миди със светлини: нов метод с ниско въздействие за улов на миди
Ново
Диво уловените миди традиционно се ловят с помощта на драги и тралове или ръчно добивани от водолази. От една страна, взаимодействието между драги и морското дъно, водещо до увреждане на чувствителни морски местообитания, е широко документирано. От друга страна, ръчно гмурканите миди, въпреки че..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Замърсяването с пластмаса в нашия океан има опустошителни последици за биоразнообразието, рибарството, туризма и крайбрежните общности. ЕС предприе много стъпки за справяне с този проблем или чрез преки законодателни инициативи, чрез кампании за повишаване на осведомеността (като продължаващата #EUB..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратко описание на иновативната компания:Alganelle е иновативна биотехнологична компания, специализирана в разработването и производството на естествени молекули от микроводорасли с висока добавена стойност. Съединенията (метаболити, зелени градивни елементи, протеини и др.), разработени от иноватив..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 61 (6 Страници)