Menu
Кошница

Иновации

Akualogix - градски акваферми за производство на аквакултури
Ново
ПЪРВАТА ВЕРТИКАЛНА ФЕРМА ЗА МОРСКА ХРАНАAkualogix е стартираща компания, базирана в Сингапур, която си поставя за цел да произвежда по устойчив начин в градска среда свежи и здравословни морски дарове.  Akualogix разработва и прилага усъвършенствани иновативни технологии и устойчиви практики за..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Сред иновативните техники и методи за намаляване на отпадъците в Черно море по проект "RedMarLitter" са създаването на компютърно моделирана карта за разпространението на твърдите отпадъци в Черно море и Методология за идентифициране на "горещите точки" в Черно море, в които е налице ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра национална практика: Възстановяване на морските екосистеми - Проектът ORTO
Ново
“Sea Harmony” е иновативна стартъп компания, създадена с идеята да развива устойчив „зелен“ морски бизнес, който да допринася за възстановяването на морската екосистема. В продължение на над 20 години компанията работи в посока да комбинира отглеждането на аквакултури с ефекта на изкуствените риф..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновации в сферата на биотехнологиите - GreenWave
Ново
GreenWave е американска компания, която е създала система за отглеждане на поликултури - вертикални подводни ферми. В тях се отглеждат комбинация от морски водорасли и черупчести, които изискват нулеви суровини. Това прави вертикалните подводни ферми най-устойчивата форма на производство на храна..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновации в сферата на биотехнологиите и кръговата икономика - Oceanium
Ново
Oceanium разработва хранителни продукти и компостируеми био-опаковъчни материали от устойчиво отглеждани водорасли. Компанията цели напълно да интегрира водораслите в ежедневието на хората.  Мисия на Oceanium Да даде възможност на устойчивата индустрия за отглеждане на водорасли да ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Описание на проблемаС постоянно нарастващото население на планетата, човечеството се изправя пред един от основните глобални проблеми на XXI век - недостигът на протеини, с които да се изхранва. До 2050 година населението на Земята ще нарастне с 2 милиарда души. Това население..
0 лв.
Без данък:0 лв.
PLASTIX е датска компания, използваща чисти технологии за рециклиране на пластмаса, която е попаднала в моретата и океаните. Компанията се специализира в превръщането на влакна, предимно от използвани рибарски мрежи, тралове и въжета, във висококачествени зелени пластмасови суровини.Иновативната..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Презентация на тема "Стратегическият дневен ред за изследвания и иновации в Черно море - посока 2030 г."- Работна среща на НРМ "Синя икономика и сини иновации"/19.11.2020 г., гр. БургасТемата беше представена от проф. д-р Милен Балтов като част от програмата на Работната среща с представители на на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
“Черноморски улов”: пробивни иновации и бизнес с кауза
Ново
“Черноморски улов” ООД е стартираща компания, която е създадена през 2019 г. с мисията да преобърне остарелите представи за българската морска храна, работейки активно за налагането на отговорния и щадящ риболов в Черно море. Компанията си поставя за цел да създава и популяризира рибни продукти от Ч..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 9 | 9 (1 Страници)