Menu
Кошница

Иновации

Пилотен иновативен проект за култивиране на морски растения „Salicornia“, прилагайки биодинамични земеделски методи
Ново
Иновативен проект, реализиран в Португалия: Пилотният проект е за създаване на производствена система за отглеждане на морски растения „Salicornia“ по биодинамичен селскостопански метод и спомага за запазване на области от голямо екологично значение, като същевременно подкрепя местната икономика.Дър..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за справяне със замърсяването на морската среда с живак
Ново
Пилотният проектът MER-CLUB има за цел да разработи система за почистване на морските води от живак, базирана на микробна биоремедиация (използване на морски бактерии, които да премахнат живака от водата).КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ИНОВАТИВНИЯ ПРОЕКТПредизвикателства, към които проектът е насочен:Когато ста..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на предмети от натрошени мидени черупки чрез технология за 3D принтиране
Ново
Иновативен проект, реализиран в Италия: Пилотният проект има за цел да превърне натрошени мидени черупки в нови и разнообразни предмети, използвани в ежедневието, чрез използване на технология за 3D принтиране. Проектът е реализиран в Олбия, северната област на Сардиния.Кратко описание на иновативни..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на първата стопанска ферма за отглеждане на корали в Европа
Ново
Иновативен проект, реализиран в Испания: Пилотният проект е за създаването на първата стопанска ферма за корали в Европа, която привлича ученици от целия район.Държава: ИспанияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:60 694,05 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 45 520,53 евроНацион..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Експериментално развъждане на двучерупчести морски трюфели (Venus verrucosa) във Венецианската лагуна
Ново
Иновативен проект, реализиран в Италия: Пилотният проект е за разработване на експериментално развъждане на двучерупчести морски трюфели (Venus verrucosa) във Венецианската лагуна.Държава: ИталияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:50 000 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 25 000 евроНац..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Интелигентна технология за контрол на храненето на устойчиви аквакултури
Ново
Иновативен проект, реализиран от консорциум „Marine Technology Center“ (CTN): Пилотният проект е за разработване на интелигентна система за контрол на храненето на устойчиви аквакултури.Кратко описание на иновативния проект:Иновативният проект „DEMO-BLUESMARTFEED“ (демонстрационен проект на интелиге..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Картографиране и рециклиране на морските отпадъци и изхвърлените рибарски мрежи на морското дъно
Ново
Иновативен проект, реализиран от консолидиран консорциум, ръководен от Института по морски науки „CNR-ISMAR“: Пилотният проект „marGnet“ има за цел създаване и тестване на решения за наблюдение, картографиране, предотвратяване, премахване и рециклиране на отпадъци от морски източници, намиращи се на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Маркиране на риболовни уреди и подобряване на добрите практики на борда на плавателни съдове за насърчаване на риболова без отпадъци
Ново
Иновативен проект, реализиран от консорциум от 7 партнъорски организации: Пилотният проект „NetTag“ се състои в разработване и тестване на нови технологии (акустично устройство и роботизирана система за възстановяване) за намаляване на изгубените риболовни съоръжения и организиране на дейности за по..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект, реализиран във Финландия: Пилотният проект е за създаване на съоръжение за преработка на нежелани странични продукти от риболов, и превръщането им в пазарно-ориентирани рибни продукти в района Лапландия, Северна Финландия.Държава:ФинландияОбща стойност на допустимите разходи по пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Създаване на система за откриване на токсични морски микроводорасли и предвиждане на тяхното разпространение
Ново
Иновативен проект, реализиран във Франция: Пилотният проект е за създаване на система за откриване на токсични морски микроводорасли и предвиждане на тяхното разпространение. Държава: ФранцияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:12 000 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 8 0..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Финландски рибар прилага за пръв път японската технология „Umami“ за преработка на риба, уловена в Балтийско море
Ново
Иновативен проект, реализиран във Финландия: Пилотният проект е за прилагане на японската технология „Umami“ за преработка на риба, уловена в Балтийско море.Държава:ФинландияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:14 940 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР):7 022 евроНационално съфинансир..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект, реализиран в Португалия: Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Oeste“ в сътрудничество с португалската неправителствена организация „SPEA“ дава възможност за по-добра комуникация и взаимодействие между представителите на  рибарския сектор чрез адаптиране на риболовните пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)