Menu
Кошница

Междутериториално сътрудничество

Добра eвропейска практика: Девет общини, МИГ и МИРГ от района на Лимфиорд, Дания обединяват усилия за създаване на нова туристическа дестинация на базата на любителския риболов
Ново
Екологичната ситуация в района на Лимфиорд, Дания е предизвикателство за общините и заинтересованите страни в туризма от години. Излишъкът от хранителни вещества и проблемите, произтичащи от съседните селскостопански операции, са причинили липса на риболовни ресурси в района, обезсърчавайки рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Институции и рибари се обединяват за опазване на местното наследство и устойчив дребномащабен риболов в Готланд, Швеция
Ново
Дребномащабният риболов често доминира в поминъка на крайбрежните общности и местните икономики. Това със сигурност е вярно за шведския остров Готланд, чиито рибарски общности датират от поколения. През последните години обаче запасите от балтийска треска, сьомга и херинга са намалели и ограниче..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: МРЕЖА ЗА РИБОЛОВНО ПЪТУВАНЕ" от Румъния
Ново
    Презентация - работна среща 5.10.2022 г. с НРМ, Румъния (добра практика)Целите на проекта са: Укрепване на капацитета на четирите МИРГ за сътрудничество за диверсификация в сектора на рибарството чрез предоставяне на материални и човешки ресурси на 4-те организации; Да се подобри ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Пилотен проект, финансиран от МИРГ – Франция в сътрудничество между кооператива и научните среди превръща вторичния миден продукт в енергия.
Ново
Отглеждането на миди, важен сектор по крайбрежието на Бретан, произвежда съпътстващи продукти от измиването до сортирането на миди, които се изхвърлят в морето или на плажа. Тези изхвърляния оказват лошо въздействие върху крайбрежната среда, замърсяват водата и дразнят жителите и другите ползват..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект Vistikhetmaar „Ловя риба, която познавах“ предоставя информация директно на рибарите и създава мрежа от млади риболовци
Ново
На рибарите може да им липсва необходимото време, за да проследят непрекъснато развиващите се обществени нужди и промените в законодателството в риболова. В Холандия проектът Vistikhetmaar („Ловя риба, която познавах“) създаде уебсайт, за да предостави на рибарите и риболовните академии „обслужв..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект, подкрепен от МИРГ от Полша превръща местните продукти в марка на района като създава мрежа за сътрудничество между различни местни заинтересовани страни, включително предприемачи, местни производители и регионални власти
Ново
Стратегията на Carp Valley FLAG в Полша има ясен фокус върху местното предприемачество. Районът, силно зависим от вътрешния риболов и аквакултурата, използва продуктите като двигател за диверсификация, особено на туризма и повишава осведомеността по отношение на активността на територията.„Звезд..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Три МИРГ от Испания се обединяват за да се гарантира икономическа, социална и екологична устойчивост на рибарския сектор
Ново
В залива на Кадис в Испания крайбрежните рибари се обединиха с три рибарски местни групи за действие (МИРГ), за да управляват устойчиво местния риболов и да осигурят препитанието на рибарите в бъдеще. В същото време те са разработили приложение ProPesca, за да улеснят живота на крайбрежните риба..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра национална практика: Три МИРГ от България се обединяват за опазване на водните ресурси на рибарските територии
Ново
Семинарът е част от инициативите по Споразумение за сътрудничество и партньорство между местните инициативни рибарски групи на Самоков, Варна . Район Аспарухово – Белослав – Аксаково“, „Български черноморски сговор Бяла – Долни чифлик – Аврен“ и „Шабла – Каварна – Балчик. Темата на форума бе „Опазва..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Междутериториално сътрудничество: четири МИРГ от България обединяват усилия за инициативи, свързани с околната среда
Ново
На 12.10.2022 г. във връзка със Споразумение за сътрудничество и партньорство, между МИРГ – Шабла –Каварна-Балчик, МИРГ Самоков, МИРГ- Варна район Аспарухово – Белослав – Аксаково и МИРГ Бяла- Долни Чифлик – Аврен в град Шабла в ЦДГ Дора Габе се проведе театрална постановка с екологична насочено..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Неправителствената организация UNCI Alimentare от Италия в партньорство с Университета в Неапол „Федерико II“ реализират проект превръщайки нежелания улов в иновативни продукти
Ново
Проект, финансиран от ЕК.ПредисторияПри риболовът винаги съществува известна степен на непредсказуемост и несигурност. Това важи както за професионалните риболовци, така и за ентусиастите. Когато хвърлят мрежите или въдицата си, те никога не знаят дали и какво могат да уловят.За професионалните рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект STARFISH 4.0 на Гръцки и мавритански партньор подобрява безопасността и устойчивостта на дребномащабния риболов
Ново
Дребномащабният риболов представлява 85 % от всички риболовни кораби в ЕС, но понастоящем е почти невъзможен за наблюдение: трудно е да се знае къде и кога извършват риболов и колко. Това представлява предизвикателство за управление на рибните запаси по устойчив начин. Финансираният от ЕС п..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Полша: Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между три Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) в Поморския регион в Полша подпомага местните рибари чрез създаването на нова платформа за популяризиране и продажба на местна риба и рибни продукти. Държава: ПолшаБе..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)