Menu
Кошница

Междутериториално сътрудничество

Екологичната ситуация в района на Лимфиорд, Дания е предизвикателство за общините и заинтересованите страни в туризма от години. Излишъкът от хранителни вещества и проблемите, произтичащи от съседните селскостопански операции, са причинили липса на риболовни ресурси в района, обезсърчавайки рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: FRESQO – 4 гръцки изследователски организации разработват инструмент за оценка на качеството на рибата
Ново
Никой не иска да яде развалена риба и затова контролът на качеството е ключов за осигуряване на свежест. Обикновено това се прави от опитен ветеринарен лекар, който анализира проби ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Дребномащабният риболов често доминира в поминъка на крайбрежните общности и местните икономики. Това със сигурност е вярно за шведския остров Готланд, чиито рибарски общности датират от поколения. През последните години обаче запасите от балтийска треска, сьомга и херинга са намалели и ограниче..
0 лв.
Без данък:0 лв.
    Презентация - работна среща 5.10.2022 г. с НРМ, Румъния (добра практика)Целите на проекта са: Укрепване на капацитета на четирите МИРГ за сътрудничество за диверсификация в сектора на рибарството чрез предоставяне на материални и човешки ресурси на 4-те организации; Да се подобри ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Отглеждането на миди, важен сектор по крайбрежието на Бретан, произвежда съпътстващи продукти от измиването до сортирането на миди, които се изхвърлят в морето или на плажа. Тези изхвърляния оказват лошо въздействие върху крайбрежната среда, замърсяват водата и дразнят жителите и другите ползват..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект Vistikhetmaar „Ловя риба, която познавах“ предоставя информация директно на рибарите и създава мрежа от млади риболовци
Ново
На рибарите може да им липсва необходимото време, за да проследят непрекъснато развиващите се обществени нужди и промените в законодателството в риболова. В Холандия проектът Vistikhetmaar („Ловя риба, която познавах“) създаде уебсайт, за да предостави на рибарите и риболовните академии „обслужв..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Стратегията на Carp Valley FLAG в Полша има ясен фокус върху местното предприемачество. Районът, силно зависим от вътрешния риболов и аквакултурата, използва продуктите като двигател за диверсификация, особено на туризма и повишава осведомеността по отношение на активността на територията.„Звезд..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Пътна карта към морска среда без отпадъци
Ново
Знанието откъде идват морските отпадъци е от основно значение за постигане на здравословна морска среда. И точно това е финландският RoskatPois, финансиран от ЕС (LitterAway!) проект, който трябваше да се справя с морските отпадъци. Той идентифицира източниците и количествата отпадъци във финлан..
0 лв.
Без данък:0 лв.
В залива на Кадис в Испания крайбрежните рибари се обединиха с три рибарски местни групи за действие (МИРГ), за да управляват устойчиво местния риболов и да осигурят препитанието на рибарите в бъдеще. В същото време те са разработили приложение ProPesca, за да улеснят живота на крайбрежните риба..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Семинарът е част от инициативите по Споразумение за сътрудничество и партньорство между местните инициативни рибарски групи на Самоков, Варна . Район Аспарухово – Белослав – Аксаково“, „Български черноморски сговор Бяла – Долни чифлик – Аврен“ и „Шабла – Каварна – Балчик. Темата на форума бе „Опазва..
0 лв.
Без данък:0 лв.
На 12.10.2022 г. във връзка със Споразумение за сътрудничество и партньорство, между МИРГ – Шабла –Каварна-Балчик, МИРГ Самоков, МИРГ- Варна район Аспарухово – Белослав – Аксаково и МИРГ Бяла- Долни Чифлик – Аврен в град Шабла в ЦДГ Дора Габе се проведе театрална постановка с екологична насочено..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проект, финансиран от ЕК.ПредисторияПри риболовът винаги съществува известна степен на непредсказуемост и несигурност. Това важи както за професионалните риболовци, така и за ентусиастите. Когато хвърлят мрежите или въдицата си, те никога не знаят дали и какво могат да уловят.За професионалните рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 22 (2 Страници)