Menu
Кошница

Транснационално сътрудничество

AspBAN – Трансформиране на атлантическите пристанища на ЕС в центрове на синята икономика
Ново
Пристанищата са сред основните входни точки на океана. Създаден през 2021 г. Atlantic Smart Ports Blue Acceleration Network (AspBAN) включва повече от 40 пристанища в различни региони на Атлантическия океан. Целта на проекта е да превърне пристанищата в центрове за развитие на нови и устойчиви б..
0 лв.
Без данък:0 лв.
ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕДЕНА НА 05 октомври 2022 Г. В ГР. БУКУРЕЩ, РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ЕКСПЕРТИ ОТ ЗВЕНОТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА РИБАРСКА МРЕЖА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ, ФИНАНСИРАНИ ОТ ЕФМДР 2014-2020, ВИ ИНФОРМИРАМЕ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПОСЕЩЕНИЯ ЗА ОБМЯНА НА ОПИТ МЕЖДУ РУМЪНСКИТЕ И БЪ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
       ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕДЕНА НА 20.05.2022 Г. В ГР. болоня, италия, РАБОТНА СРЕЩА МЕЖДУ ЕКСПЕРТИ ОТ ЗВЕНОТО ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА РИБАРСКА МРЕЖА И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ИСПАНСКАТА МРЕЖА НА РИБОЛОВНИТЕ ГРУПИ И МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО, РИБОЛОВА И ХРАНИТЕ, ВИ ИНФО..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проектът BBМBC реализира учебна програма за студенти, за да придобият умения за сини биотехнологии
Ново
Европейският зелен пакт предвижда централна роля за синята икономика „за облекчаване на многобройните изисквания към земните ресурси на ЕС и справяне с изменението на климата. Секторът може да допринесе чрез подобряване на използването на водните и морските ресурси и чрез насърчаване на производс..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Във връзка с проведена на 26.07.2021 г. в гр. Полигирос, Гърция, работна среща между експерти от Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа и представители на ΑΝΕΤΧΑ SA - Development Association of Halkidiki SA - МИРГ "Халкидики", изпълняваща Стратегия за ВОМР, финансирана от ЕФМДР 2014-20..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Италия: Проектът, подкрепен от Европейския фонд за морско дело и рибарство 2014-2020 и подхода Водено от общностите местно развитие в рибарските райони, е за създаване на мрежа за управление на морските отпадъци на остров Сардиния. Държава: ИталияОбща стойност на проекта:..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Франция: Проектът, подкрепен от Европейския фонд за морско дело и рибарство 2014-2020 и подхода Водено от общностите местно развитие в рибарските райони, има за цел да създаде нова морска защитена зона в испанския рибарския район Кадис, разположен в Югозападна Испания, на брега на ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Литва: Проектът за транснационално сътрудничество между Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) и Местни инициативни групи (МИГ) в района на Балтийско море спомага за изграждането на онлайн платформа, обединяваща заинтересованите страни в сектора на дребномащабния риболов. Кр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Предложение за участие в проектна идея за транснационално сътрудничество с МИРГ от Гърция - WETLAND LIFEПартньорство от 7 МИРГ в Гърция търси партньор за транснационално сътрудничество с опит в управлението на защитени зони, вкл. превръщането на туристическите дейности и услуги в по-атрактивни. Експ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Предложение от 9 МИРГ от Полша за проект за транснационално сътрудничество, насочен към обмяна на опит и съвместни действия за развитие на рибарските райониОписание на проектната идея:Риболов и риболовен потенциал - създаване на условия за местно развитиеГрупа от 9 МИРГ от Полша, разположени въ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Предложение за сътрудничество от организации от Гърция за създаване на Инкубатор за синя икономикаПредложението е публикувано на интернет страницата на FARNET /Eвропейската мрежа на рибарските райони/. Цели на проекта: Инкубаторът за синя икономика ще бъде структура за установява..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Предложение за проект за транснационално сътрудничество на тема "Стронгилът (Neogobius melanostomus) – като потенциална търговка възможност в Прибалтийския регион"Стронгилът (Neogobius melanostomus) е инвазивен вид риба с икономически потенциал, който в наши дни е разпространен в целия Балтийски рег..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 16 (2 Страници)