Menu
Кошница

PHEE - гръцка иновативна компания предлага алтернативни продукти от устойчиви морски суровини

PHEE - гръцка иновативна компания предлага алтернативни продукти от устойчиви морски суровини
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Кратко описание на иновативната компания:

PHEE е гръцка стартираща компания, която създава и продава нов устойчив биокомпозитен материал, който се произвежда от мъртви листа на растението Posidonia Oceanica, намиращо се във водите на Средиземно море. Произведеният от компанията устойчив материал има различни търговски приложения, като се използва за производство на калъфи за смартфони, слънчеви очила и дървени кутии, които вече се продават на пазара. 

Повечето продукти на PHEE са съвместно брандирани с дизайнерски компании. Възможни са и други индустриални приложения на материала като понастоящем компанията PHEE разширява дейността си в секторите на интериорния дизайн, архитектурата и строителството. Иновативната компания работи и с луксозен хотел, помагайки му да стане по-устойчив. 


Към момента иновативните продукти на PHEE се продават от няколко търговци на дребно в Гърция, като постепенно започва и износ за страните от Бенелюкс, Австралия и Северна Америка. Иновативната гръцка компания набира средства, за да доразвие продуктовата си линия и да отвори първия си магазин (точка за продажба на дребно) в Гърция с план за отваряне на повече магазини в Европа през следващите три години. Голямо предимство за иновативната компания е, че продуктите на PHEE не могат да бъдат възпроизведени на друго място, тъй като използваните морски водорасли се намират единствено в Средиземно море, а производството зависи от събирането им от местните общини. PHEE се грижи за устойчивото събиране на морските водорасли.


Конкуренцията от по-малко устойчиви материали все още е предизвикателство за компанията, което позволява на конкурентите да продават по-евтини продукти. Информираността на обществото относно наличните устойчиви решения трябва да се повиши, което ще насърчи клиентите да купуват качествени „зелени“ и „сини“ продукти. Иновативната компания получава признание като нов играч на пазара на синята биоикономика, след като печели няколко награди за новостартиращи компании, включително бива включена в списъка на Forbes "30 под 30" за 2018 г. в категорията „Производство и промишленост“.

 

Визия и философия на PHEE

Иновативната компания “PHEE” се стреми да създава продукти, които са не само конкурентни на пазара, но и имат положително въздействие върху екосистемата на планетата. Компанията си сътрудничи със съответните публични органи, лидери в индустрията и потребители, така че устойчивите материали да повишат своето пазарно доверие сред потребителите, като изместят токсичните продукти, които засега доминират на пазара. 


Ресурсът

Основният ресурс, който PHEE използва, е мъртвият лист на съдовото морско растение Posidonia Oceanica, срещащо се в Средиземно море. Според учените това е един от най-старите живи организми на Земята. Ежегодно морските растения биват изхвърляни от вълните по бреговете на Средиземно море, след което се изхвърлят като отпадъци. След 3 години изследвания и разработки, иновативната компания се превръща в първата компания в света, която използва морското растение Posidonia Oceanica като основна суровина. Пионерският естествен материал е разработен и патентован.Целите на PHEE са следните:

  • Стимулиране - информираност относно събирането и търговската употреба на уникалната суровина;
  • Разширяване - търговската употреба към момента се свързва, както с иновативни, така и с установени категории продукти, което се основава на уникалните свойства на суровините от морското растение;
  • Популяризиране - екологична и социална отговорност по цялата верига на стойност на компанията.


Източници на информация:

Blue Bioeconomy Forum

https://phee.gr/ 


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha