Menu
Кошница

Иновации в сферата на биотехнологиите и микроводораслите - Алгае България ООД

Иновации в сферата на биотехнологиите и микроводораслите - Алгае България ООД
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Първият производител на устойчиво отглеждана свежа Спирулина в България


Алгае България ООД е иновативна биотехнологична компания с фокус на развитие - култивация, преработка и иновации, свързани с микроводораслите. Основната дейност на дружеството към момента е разработка на иновативни, функционални продукти на базата на микроводорасли, в подкрепа на здравето и качеството на живот.Алгае България ООД е основана през 2013 г. от г-н Ивайло Стоев, който през годините става експерт в индустриалната култивация на микроводорасли. Г-н Стоев прави възможно за първи път в България да има промишлено производство на микроводорасли чрез съвременни фотобиореакторни системи от затворен тип. По този начин, България става една от малкото страни в световен мащаб, в които потребителите имат достъп до качествено нов, биоактивен продукт от пресни микроводорасли Спирулина.


Какво е Спирулина ?
 • Спирулина е синьо-зелено водорасло;

 • Тя съдържа всички осем незаменими аминокиселини;

 • НАСА използва Спирулина като обогатяваща съставка в хранителния режим на астронавтите по време на космическа мисия.Иновативните продукти на компанията се основават на микроводорасли в две основни направления:
 • непреработени и максимално натурални, живи продукти от микроводорасли, със 100% съхранени биологични свойства;

 • преработени чрез оригинални биотехнологични процеси иновативни продукти от свежа и суха биомаса микроводорасли.


Процесът по създаване на свежа Спирулина:
 1. Пречистване на водата

Водата за производството преминава тройна филтрация вкл. активен въглен и UV лампа. Проби от водата се изследват периодично през годината от акредитирана лаборатория.

 1. Създаване на чиста хранителна среда

Хранителната среда за Свежа Спирулина се подготвя изцяло от добавки и соли, които се използват в хранително-вкусовата индустрия и фармацията.

 1. Култивиране с топ оборудване

Микроводораслите се отглеждат в последно поколение фотобиореакторна система, която осигурява спирулина с високо качество. Производството се контролира и е регистрирано според всички изисквания на БАБХ и ИАРА.

 1. Контролиране на процеса

Културата е подложена на ежедневен мониторинг, както и периодични лабораторни проби. В производството има внедрени стандарти за контрол на качеството - HACCP и GMP.

 1. Преработване на продукта

С цел запазване на всички ценни качества на спирулината, се прилагат щадящи процеси на добив и преработка, които гарантират свеж и пълноценен продукт.

 1. Опаковане на спирулина

За опаковане на продукта се използва специално разработена термоопаковка, която го запазва охладен и свеж през целия процес на доставката.

 1. Доставяне

Свежа Спирулина се доставя до 24 часа от момента на опаковането ѝ.

 

Качества на Свежата Спирулина Alphyca® на Алгае България ООД

Свежа Спирулина Alphyca® паста е функционален продукт от пресни синьо-зелени микроводорасли Спирулина (A.Platensis) със 100% съхранени полезни свойства на жива суперхрана.

 • Нативен, пълноценен, високоусвояем растителен протеин - съдържа най-висок процент протеин в суха маса измежду всички познати източници, около 63%, растителен и пълноценен протеин, с всички 8 незаменими аминокиселини.

 • Максимално активни пигменти поради липса на сушене - най-голямо съдържание на уникалния син пигмент фикоцианин с имуномодулаторни, противовъзпалителни, антиоксидантни, радиопротективни и антиканцерогенни свойства, както и богатство на зелен хлорофил.

 • Антиоксиданти без температурна дезактивация - изключително съдържание на максимално съхранени антиоксиданти и каротиноиди.

 • Полиненаситени мастни киселини без оксидация от преработка - богат ествествен източник на GLA и други полиненаситени мастни киселини (Omega-3/6 PUFA).

 • Натурална и максимално активна клетъчна форма на витамини - органичен извор на множество витамини и особено пълния комплекс витамини група Б, провитамин А, витамини Е и K, биотин, фолиева киселина и други.

 • Максимално усвояеми, органично интегрирани в клетките микроелементи - изключително съдържание на макро и микроелементи - биоусвоимо желязо повече от телешкото, калций повече от млякото, богатство на магнезий, фосфор, калий, цинк и други. Липсата на целулозна клетъчна стена допринася за максимална биоусвояемост на полезните съставки.

 • Синергичност на състав и действие - Свежа Спирулина Alphyca® паста е жива хранителна добавка, която доставя изключително разнообразие от ценни нутриенти в най-биологично активната им форма - прясна паста от сурова, свежа биомаса Спирулина.Защо свежата спирулина е храна от бъдещото?
 • Веган Протеин - лесно храносмилаема и питателна, спирулина е богат източник на растителен протеин, до 68% в сухата маса спирулина на прах;

 • Антиоксидант - Алкална по природа, спирулина предпазва тялото от оксидантен дисбаланс. Съдържа нутриенти, които елиминират тежки метали и катализира процесите по възобновяване на клетките и прочистване в организма;

 • Биостимулант - има антивирусни, антибактериални и антимутагенни свойства, спирулина естествено укрепва имунитета, регулира кръвната картина, високия холестерол и действа антиканцерогенно;

 • Витализатор - Спирулина активира възстановяването при хронична умора, подобрява паметта, редуцира депресивните състояния, стреса, алергиите и кожните проблеми. Редовният прием стимулира постигането на оптимални нива на енергичност и жизненост.

Партньори на Алгае България:

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha