Menu
Кошница

Seakura - Иновативна компания, която разработва пилотна технология, позволяваща отглеждането на водорасли на сушата

Seakura - Иновативна компания, която разработва пилотна технология, позволяваща отглеждането на водорасли на сушата
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Кратко описание на иновативната компания:

Иновативната компания Seakura е пионер в отглеждането на устойчиви морски култури в Израел и разработва модерни технологии, които позволяват да се отглеждат водорасли на сушата, като същевременно се защитава морската среда.


Seakura е създадена в Израел през 2006 г. от силната любов към морето и околната среда, както и от желанието да осигури на света храна от морски произход, богата на хранителни вещества. Това желание е изразено в името на компанията, съставено от две думи, SEA на английски език означава „море“ и KURA - съкровищница, на японски.

Израелската компания включва морски биолози и технологични експерти, които заедно създават уникална ферма за отглеждане на водорасли на сушата.


SEAKURA предлага иновативна технология, разработена в Израел 

Фермата за отглеждане на водорасли Seakura не се намира в морето, а по протежение на бреговата линия, простираща се между Хайфа и Тел Авив, и съдържа басейни с морска вода, които имитират морската среда. Бистрата морска вода се изпомпва от морските дълбини и се филтрира с помощта на водеща технология, внимателно разработена от експерти в областта, след което тя се влива в басейните за отглеждане на водорасли. Уникалните басейни имитират условията в морето - контейнерите са отворени към слънцето, а кондензаторите във водата създават вълнообразни движения. Водораслите се отглеждат по биологичен начин в екологична среда заедно с други морски организми. Растежът на водораслите се наблюдава в съответствие с признати международни стандарти, което позволява на компанията да отглежда биологични водорасли в изкуствено създадена среда.


Устойчивост и защита на околната среда

Пилотната компания Seakura поставя опазването на околната среда начело на своите приоритети. Морската вода се изпомпва в големи басейни и след завършване на отглеждането се връща в морето. Фермата за водорасли позволява на израелците да купуват и консумират пресни водорасли от местен производител, което спестява негативните екологични ефекти, причинени от транспорта, като същевременно се подпомага местната икономика.


Видове водорасли, които компанията отглежда

В Seakura се отглеждат многоклетъчни сортове водорасли от вида „Ulva“ - зелени водорасли и вида „Gracilaria“ - кафяво-червени водорасли. Водораслите от вида „Ulva“ са известни още като морски марули и се считат за супер храна поради широката гама от витамини и минерали, които съдържат. Те са богати на диетични фибри и магнезий, както и желязо, калций, цинк и други витамини от В групата.

Водораслите „Ulva“ имат уникален вкус на умами, подобряващ вкусовите качества на храната. Морските водорасли имат свойството да абсорбират течности, което ги прави подходящи за използване в разнообразни рецепти, осигурявайки широка гама от вкусове, които се променят в зависимост от съставките и начина на приготвяне (студени ястия, варени, пържени, печени).Серия хранителни добавки на базата на морски водорасли Ulva: 

Seakura предлага серия йодни добавки на базата на водорасли Ulva в съответствие с препоръките на Министерството на здравеопазването на Израел относно консумацията на йод: 

  • Зелен йод;
  • Зелена надежда;
  • Зелена радост. 

В допълнение, серията добавки включва Multix - мултивитамин на основата на водорасли и синбиотици - особено ефективна комбинация от пробиотици и пребиотици.

Водораслите от вида „Gracilaria“ имат червеникав, екзотичен цвят и наситен вкус, които могат да се използват за подобряване на вкусовите качества на различни ястия. Gracilaria се използва за направата на вегетариански желатин, който е чудесен заместител на продукта на животинска основа. Намира широко приложение в сладкарството, при приготвянето на сладки десерти, конфитюри и печени изделия.


Източници на информация:

https://seakura.com/


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha