Menu
Кошница

Видео

Euronews ОКЕАН Сезон 5, Епизод 4 – „Сини кариери”
Ново
 По случай Европейската година на уменията, този епизод на Ocean се фокусира върху значението на развиването на умения и обновяването на поколенията за синята икономика. Той има потенциала да стимулира устойчив икономически растеж и създаване на работни места в Европа, но изисква висококвал..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Euronews ОКЕАН Сезон 5, Епизод 7 – „Културно наследство и туризъм”
Ново
Океанът крие безброй археологически съкровища, които са намерили своето място на морското дъно през вековете. За да изследва лично тези места, човек трябва да е гмуркач, но новите технологии правят това забележително наследство достъпно за всички. В този епизод на Ocean може да се гледат подводни ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
OCEAN CALLS Podcast – Сезон 3 Еп. 4: Работят ли защитените морски зони?
Ново
На теория защитените морски зони (MPA) позволяват да защитим океана от човешка дейност, да запазим природата и да подпомогнем местната икономика – реална облага за всички.Но много от тях са критикувани, че са така наречените „хартиени паркове“ – което означава, че въпреки че съществуват на прави..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Основни дейности на проекта:1.  Мониторинг на приоритетни химически замърсители като устойчиви органични замърсители (УОЗ) и токсични метали в биота (различни видове риби, диви и култивирани  миди).2.  Определяне на морски биотоксини в планктон, диви и култивирани  миди.3.  ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
За да се гарантира, че количествата ще останат устойчиви, Генералната комисия за Средиземно и Черно море (GFCM), стартира  международно проучване на популациите от рапана в Черно море.Елица Петрова e директорът на Института по рибни ресурси, най -старият морски институт във Варна. Тя обяснява, ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Черноморските кораби „Лефер“ и „Лаврак“ са оборудвани с нови модерни технологии за риболов
Ново
Внедряването на нови технологии и повишаване качеството на уловите нямат алтернатива за „Лаврак“ ЕООД. Една от най-успешните български риболовни компании реализира проект за закупуване и монтаж на оборудване за сортиране, съхранение, шоково охлаждане и подготовка на уловите директно на борда на рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Euronews ОКЕАН Сезон 5, Епизод 3, Здравето на океана и човешкото здраве
Ново
Океанът осигурява храна, вода и въздух. Здравето му пряко влияе върху нашето здраве. Докато новите изследвания показват положителни ефекти от взаимодействието с крайбрежната природа, новите потенциални заплахи предизвикват нарастваща загриженост - например замърсяване на морската среда, причинено ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Това видео е първото от поредицата "Богатствата на рибарските райони в България" - кампания на Националната Рибарска Мрежа за популяризиране на природните и културни богатства на рибарските територии в България.Кратка информация за Бяла и антична крепост “Св. Атанас”Бяла е град в Североизточна Б..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Това видео представя рибарския район "Високи Западни Родопи" и Местана инициативна рибарска група МИРГ "Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат" и е част от поредицата "Богатствата на рибарските райони в България" - кампания на Националната Рибарска Мрежа за популяризиране на природните и културни..
0 лв.
Без данък:0 лв.
ЕЛЕКТРОННО КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПМДР 2014-2020 В 6 ЛЕСНИ СТЪПКИ Това видео ще ви покаже как да попълните и подадете електронния формуляр за кандидатстване по трите извънредни мерки от ПМДР 2014-2020, насочени към преодоляване на негативните последици от пандемията COVID-19 в сектор "Рибарство и аквакул..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Това видео представя акцентите от проведена информационна среща по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 с представители на рибарската общност в Балчик. Във видеото се съдържа полезна информация за потенциалните кандидати по ПМДР 2014-2020: по какви мерки може да се кандидатства, кои са пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 23 (2 Страници)