Menu
Кошница

Засилване на ролята на рибарските общности в местното развитие и управлението на местните ресурси

Добра европейска практика: Испански рибари, подкрепени от Местна инициативна рибарска група в Мурсия, си сътрудничат в проект за запазване на биологичното разнообразие
Ново
Добра практика от Испания: Проектът, подкрепен от Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Мурсия" е за запазване на биологичното разнообразие чрез борба с бракониерството и незаконния риболов в морския резерват Кабо де Палос.Държава: ИспанияБезвъзмездна финансова помощ:40 940 евроЕвроп..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Италия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Costa Degli Etruschi“, е за подкрепа на рибарските общности в Тунис да развият своя капацитет за прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) в рибарските райони.Държава:ИталияОбща стойност..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Швеция: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Езеро Ватерн“, е за оказване на съдействие и сътрудничество на Група за съвместно управление на езерото Ватерн, осигуряваща устойчивото управление на рибните ресурси в рибарския район.Държава:ШвецияОбща стойно..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Латвия спомага за опазването на рибните ресурси чрез мониторинг на запасите от риба
Ново
Добра практика от Латвия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ), е за извършване на мониторинг на рибните запаси и борба с незаконните риболовни дейности в района Северно Курземе.Държава:ЛатвияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:22 000 евроБезвъзмездна финансова..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Полша: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Партньорство за долината на Барич“, е за изграждане на капацитет и стимулиране на сътрудничеството между местни предприятия, сред които рибовъди, ресторанти, доставчици на услуги в сферата на образованието и от..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Полска Местна инициативна рибарска група насърчава консумацията на местна риба и повишава осведомеността за опазване на околната среда в рибарския район
Ново
Добра практика от Полша: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) има за цел да насърчи консумацията на местна риба и да повиши осведомеността за опазване на околната среда в рибарския район.Кратко описание на добрата практика:Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Нашата..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Германия: Проектът е за разработване на три учебни модула, базирани на концепцията за „учене чрез преживяване“, които да се използват в училищата с цел популяризиране на рибарството като професия сред ученици в област Долна Саксония.Държава:ГерманияОбща стойност на допустимите разх..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Италия: Проектът допринася за популяризиране на рибарството като професия сред ученици чрез провеждане на обучения, които целят развитие на бъдещи предприемачи в сектор "Рибарство и аквакултури".Държава:ИталияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:38 768 евроБезвъзмездна ф..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратка информация за добрата практикаПандемията COVID-19 оказва негативен ефект върху сектор "Рибарство и аквакултури", който продължава да търпи значителна загуба на оборот. За да се справи с последиците от пандемията, малка група рибари и рибовъди доброволно доставят прясна риба на местните рестор..
0 лв.
Без данък:0 лв.
MEET представлява мрежа от защитени зони, работещи заедно за опазване на природното и културно богатство на регионите в Средиземно море, като едновременно с това мрежата промотира нов модел за екотуризъм посредством разработване на висококачествени продукти за екотуризъм и иновативни инструменти за ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Обща стойност на допустимите разходи по проекта: 31 780 евро                                                                  &nbs..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Румъния: Проектът, подкрепен от Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Галати", допринася за повишаване на знанията и уменията на младото поколение относно устойчивите риболовни практики и рибарското културно наследство в района на град Галати.Държава: РумънияОбща стойнос..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 17 (2 Страници)