Menu
Кошница

Насърчаване на социалното благополучие и културното наследство в районите за рибарство и аквакултури


Добра практика от Испания: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) в Испания, е за създаване на необикновен ресторант на пристанището в Гандия, който популяризира традициите на местната рибарска общност и стимулира консумацията на местна риба.Държава:Испания    &nbs..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Италия спомага за засилване на свързаността между местните рибари и общността в региона чрез организирането на поредица от рибни фестивали
Ново
Добра практика от Италия: Проектът, подкрепен от Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Емилия-Романя“, е за организиране на поредица от рибни фестивали, които свързват рибарите и производителите на аквакултури с местните общности, повишавайки осведомеността за местните риби, традициите и морск..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група във Финландия подпомага интегрирането на младежи със затруднения в ученето чрез специално разработени за целта обучителни програми
Ново
Добра практика от Финландия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) “Остроботния“, е за интегриране на младежи със затруднения в ученето в район Остроботния чрез специално разработени за целта обучителни програми. Държава: ФинландияОбща стойност на допустимите разходи по про..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група подпомага създаването на първото училище по ветроходство за хора с увреждания в Испания
Ново
Добра практика от Испания: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Мурсия“, е за създаване на първото училище по ветроходство за хора с увреждания в Испания.Държава: ИспанияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:20 008,40 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР):&nbs..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Полша: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Партньорство за долината на Барич“, е за изграждане на капацитет и стимулиране на сътрудничеството между местни предприятия, сред които рибовъди, ресторанти, доставчици на услуги в сферата на образованието и от..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект за вътрешнотериториално сътрудничество между три Местни инициативни рибарски групи в Полша, които помагат на местните рибари да реализират улова си чрез възраждане на древния рибен пазар в Гданск
Ново
Добра практика от Полша: Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между три Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) в Поморския регион в Полша подпомага местните рибари чрез създаването на нова платформа за популяризиране и продажба на местна риба и рибни продукти. Държава: ПолшаБе..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Великобритания: Проектът е за създаване на програма за обучение на млади готвачи за  приготвяне на местна морска храна, което допринася и за повишаване на заетостта в рибарския район.Държава:ВеликобританияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:79 883 евроБезвъзмездна ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Сътрудничество на две Местни инициативни рибарски групи в Каталуния подпомага проект за създаване на Каталунска асоциация на жените мореплаватели
Ново
Добра практика от Испания: Проектът, реализиран в сътрудничество между две Местни инициативни рибарски групи (МИРГ), е за създаване на асоциация, която има за цел да увеличи видимостта на жените в сектора "Риболов и аквакултури" и да подобри способността им да разработват бизнес проекти, които помаг..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Франция: Проектът е за създаване на социално предприятие, осигуряващо работа на малцинствени групи и насърчаващо консумацията на местна риба и рибни продукти във френските училища.Държава:ФранцияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:42 934 евроБезвъзмездна финансова помощ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратка информация за добрата практикаПандемията COVID-19 оказва негативен ефект върху сектор "Рибарство и аквакултури", който продължава да търпи значителна загуба на оборот. За да се справи с последиците от пандемията, малка група рибари и рибовъди доброволно доставят прясна риба на местните рестор..
0 лв.
Без данък:0 лв.
MEET представлява мрежа от защитени зони, работещи заедно за опазване на природното и културно богатство на регионите в Средиземно море, като едновременно с това мрежата промотира нов модел за екотуризъм посредством разработване на висококачествени продукти за екотуризъм и иновативни инструменти за ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Обща стойност на допустимите разходи по проекта: 31 780 евро                                                                  &nbs..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 13 (2 Страници)