Menu
Кошница

Подобряване и използване на екологичните дадености на районите за рибарство и аквакултури

Добра практика от Португалия – проект за диверсификация на икономическите дейности в рибарския район АлгарвеОфициално наименование на проекта:Observação de Cetáceos no Algarve                                   ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика:  Проект "Mar das Illas" - сътрудничество между МИРГ в Испания за насърчаване на предприемачеството и морския туристически бизнес
Ново
Добра практика от Испания - проект за диверсификация на икономическите дейности в рибарския район в рамките на Морския и сухоземния национален парк на Атлантическите островиОфициално наименование на проекта:Mar das Illas                                     Държава: ИспанияОбща стойност на допустимит..
0 лв.
Без данък:0 лв.
MEET представлява мрежа от защитени зони, работещи заедно за опазване на природното и културно богатство на регионите в Средиземно море, като едновременно с това мрежата промотира нов модел за екотуризъм посредством разработване на висококачествени продукти за екотуризъм и иновативни инструменти за ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Испания подпомага разработването и разпространението на софтуерно приложение за съчетаване на групови спортни дейности със събирането на морски отпадъци
Ново
Добра практика от Испания, регион Каталуния: Проектът цели да подпомогне опазването на морето и справянето с морските отпадъци чрез мобилно приложение и кампания за насърчаване събирането на отпадъци, докато се практикуват групови спортове.Държава: ИспанияОбща стойност на допустимите разходи по..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект за вътрешнотериториално сътрудничество между МИРГ и МИГ в Дания, който решава местни предизвикателства чрез създаване на нова туристическа дестинация за любителски риболов
Ново
Добра практика от Дания -  Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) и Местни инициативни групи (МИГ) в района Лимфьорд спомага за справяне с местните предизвикателства и постигане на местните икономически и екологични цели, като създава нова..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Сред иновативните техники и методи за намаляване на отпадъците в Черно море по проект "RedMarLitter" са създаването на компютърно моделирана карта за разпространението на твърдите отпадъци в Черно море и Методология за идентифициране на "горещите точки" в Черно море, в които е налице ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратка информация за добрата практика PLASTIX е датска компания, производител на зелена пластмаса за кръговата икономика.Цел на проекта "reTRAWL"Разширяване на мащаба на иновативна технология за рециклиране, която трансформира използваните морски отпадъци във висококаче..
0 лв.
Без данък:0 лв.
В Малага дребномащабният риболов представлява по-голямата част от местния риболовен флот. Въпреки това, високите цени на горивата и ниското качество на двигателите на лодките са заплаха за устойчивото развитие на сектор рибарство в района.Местната инициативна рибарска група (МИРГ) в Малага работи за..
0 лв.
Без данък:0 лв.
“Младите хора могат лесно да се влюбят в морето, лодките и риболова. С тези обучителни курсове, младите хора откриват спецификата на местните рибарски традиции и важността на културните стойности на местното рибарство. Те за първи път осъзнаха, че рибарството и аквакултурите могат да станат тяхна пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект за рециклиране на стари рибарски мрежи, финансиран чрез Стратегията за ВОМР на МИРГ във Франция
Ново
Иновативен пилотен проект, реализиран във Франция: Пилотният проект е за разработване на иновация в областта на рециклирането на стари рибарски мрежи и е реализиран в периода 01.2019 - 10.2019 г. Новостартиралата компания „Fil & Fab“ работи активно за решаване на проблемите, свързани с морските ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен проект за адаптиране на риболовните практики с цел опазване на морските птици, осъществен в Португалия чрез подхода ВОМР и подкрепата на ЕФМДР
Ново
Иновативен проект, реализиран в Португалия: Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Oeste“ в сътрудничество с португалската неправителствена организация „SPEA“ дава възможност за по-добра комуникация и взаимодействие между представителите на  рибарския сектор чрез адаптиране на риболовните пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)