Menu
Кошница

Добавяне на стойност и насърчаване на иновациите

Проучванията на кораби са важни за оценката и управлението на рибните запаси. Те обаче обикновено отнемат много време и са скъпи. Освен това условията на работа в морето могат да бъдат много тежки и от съображения за безопасност дори малък кораб се нуждае от екипаж от поне двама души. Но какво ще ст..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Европейски проект чрез иновации биоразгражда риболовните съоръжения и намалява въздействието на риболова върху околната среда
Ново
Морският парк на естуарите на Пикардско и Опалово море се намира в северната част на Франция близо до Булон сюр Мер. Фокусът на техния проект, TEFIBIO, е бил да проектират и тестват риболовна мрежа от материали с био произход, възстановими чрез рециклиране или компостиране и биоразградими без ра..
0 лв.
Без данък:0 лв.
КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ИНВЕСТИЦИЯТА В УСТОЙЧИВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СИНЯ ИКОНОМИКА Днес офшорният вятър произвежда чиста електроенергия, която се конкурира и понякога е по-евтина от съществуващата технология, базирана на изкопаеми горива.Това е история за безспорно европейско технологично и промишлено..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: компания h2boat от Италия разработи водородна технология, която намалява емисиите на CO2 от морския транспорт.
Ново
Предизвикателството: намаляване на емисиите на CO2Въпреки че морският транспорт играе съществена роля в икономиката на ЕС и е един от най-енергийно ефективните видове транспорт, той е и голям и нарастващ източник на емисии на парникови газове, представляващи 3 до 4% от общите емисии на CO2 в ЕС..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Пилотен проект, финансиран от МИРГ – Франция в сътрудничество между кооператива и научните среди превръща вторичния миден продукт в енергия.
Ново
Отглеждането на миди, важен сектор по крайбрежието на Бретан, произвежда съпътстващи продукти от измиването до сортирането на миди, които се изхвърлят в морето или на плажа. Тези изхвърляния оказват лошо въздействие върху крайбрежната среда, замърсяват водата и дразнят жителите и другите ползват..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Селективност на риболовните уреди - Зареждане на миди със светлини: нов метод с ниско въздействие за улов на миди
Ново
Диво уловените миди традиционно се ловят с помощта на драги и тралове или ръчно добивани от водолази. От една страна, взаимодействието между драги и морското дъно, водещо до увреждане на чувствителни морски местообитания, е широко документирано. От друга страна, ръчно гмурканите миди, въпреки че има..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Замърсяването с пластмаса в нашия океан има опустошителни последици за биоразнообразието, рибарството, туризма и крайбрежните общности. ЕС предприе много стъпки за справяне с този проблем или чрез преки законодателни инициативи, чрез кампании за повишаване на осведомеността (като продължаващата #EUB..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Употребяван развлекателен катамаран намалява екологичният отпечатък от риболова в крайбрежните райони чрез повторно въвеждане на ветроходството като начин за устойчиво снабдяване с храна
Ново
Вятърът е безплатен и устойчив източник на енергия, предлагащ на морските дейности огромна възможност да се отдалечат от изкопаемите горива. Проектът Skravik, базиран във Финистер в Бретан, Франция възражда вятърното задвижване за занаятчийски/дребномащабен риболов. Благодарение на подкрепата на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проект, финансиран от ЕК.ПредисторияПри риболовът винаги съществува известна степен на непредсказуемост и несигурност. Това важи както за професионалните риболовци, така и за ентусиастите. Когато хвърлят мрежите или въдицата си, те никога не знаят дали и какво могат да уловят.За професионалните ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Ирландия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Североизточен район“, спомага за подобряване на методите за преработка на стриди, намаляване на консумацията на енергия и намаляване на генерираните при производството отпадъци.Държава: ИрландияОбща сто..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Италия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна група (МИГ) "Гаргано", цели засилване на свързаността между производителите на рибни продукти, кулинарния сектор и частните потребители чрез създаване на мобилно приложение "Pesca Mia" („Моят риболов“).Държава: ИталияБезвъзмезд..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Германия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Крайбрежието на Балтийско море“, има за цел да подпомогне развитието на устойчивия риболов по немското крайбрежие на Балтийско море чрез ангажиране на местните рибари в разработването и тестването на природо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 42 (4 Страници)