Menu
Кошница

Добавяне на стойност и насърчаване на иновациите

Добра практика от Финландия: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Източна Финландия“, е за създаването на мобилно приложение за финландски рибари, извършващи риболов във вътрешността на страната, с което да регистрират своя улов.Държава:ФинландияБезвъзмездна финансова пом..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група във Франция подкрепя създаването на организация, която улеснява обмяната на работна сила между риболовния сектор и местните ферми за отглеждане на стриди
Ново
Добра практика от Франция: Проектът, подкрепен от МИРГ „Arcachon“, е за създаване на Асоциация на морските работодатели, която улеснява обмяната на опит и работна сила между секторите на рибарството и аквакултурите, и по конкретно фермите за отглеждане на стриди.Държава: ФранцияОбща стойност на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Ирландия: Проектът, подкрепен от МИРГ „Южен район“, е за разработване на модул за соларно осветление на отдалечен рибарски кей, който подобрява условията за работа и безопасността на труда на местните рибари.Държава:ИрландияБезвъзмездна финансова помощ: 4 491,90 евроЕвропейско..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група подпомага създаването на първото училище по ветроходство за хора с увреждания в Испания
Ново
Добра практика от Испания: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) „Мурсия“, е за създаване на първото училище по ветроходство за хора с увреждания в Испания.Държава: ИспанияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:20 008,40 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР):&nbs..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Полска Местна инициативна рибарска група насърчава консумацията на местна риба и повишава осведомеността за опазване на околната среда в рибарския район
Ново
Добра практика от Полша: Проектът, подкрепен от Местна инициативна рибарска група (МИРГ) има за цел да насърчи консумацията на местна риба и да повиши осведомеността за опазване на околната среда в рибарския район.Кратко описание на добрата практика:Местната инициативна рибарска група (МИРГ) "Нашата..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Словения: Проектът е за създаване на система за оценка на качеството на рибните продукти, произведени в Словения.Държава:СловенияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:139 224,08 евроБезвъзмездна финансова помощ: 139 224,08 евроЕвропейско финансиране:88 755,35 евроНац..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на предмети от натрошени мидени черупки чрез технология за 3D принтиране
Ново
Иновативен проект, реализиран в Италия: Пилотният проект има за цел да превърне натрошени мидени черупки в нови и разнообразни предмети, използвани в ежедневието, чрез използване на технология за 3D принтиране. Проектът е реализиран в Олбия, северната област на Сардиния.Кратко описание на иновативни..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на първата стопанска ферма за отглеждане на корали в Европа
Ново
Иновативен проект, реализиран в Испания: Пилотният проект е за създаването на първата стопанска ферма за корали в Европа, която привлича ученици от целия район.Държава: ИспанияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:60 694,05 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 45 520,53 евроНацион..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Маркиране на риболовни уреди и подобряване на добрите практики на борда на плавателни съдове за насърчаване на риболова без отпадъци
Ново
Иновативен проект, реализиран от консорциум от 7 партнъорски организации: Пилотният проект „NetTag“ се състои в разработване и тестване на нови технологии (акустично устройство и роботизирана система за възстановяване) за намаляване на изгубените риболовни съоръжения и организиране на дейности за по..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект, реализиран във Финландия: Пилотният проект е за създаване на съоръжение за преработка на нежелани странични продукти от риболов, и превръщането им в пазарно-ориентирани рибни продукти в района Лапландия, Северна Финландия.Държава:ФинландияОбща стойност на допустимите разходи по пр..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Финландски рибар прилага за пръв път японската технология „Umami“ за преработка на риба, уловена в Балтийско море
Ново
Иновативен проект, реализиран във Финландия: Пилотният проект е за прилагане на японската технология „Umami“ за преработка на риба, уловена в Балтийско море.Държава:ФинландияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:14 940 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР):7 022 евроНационално съфинансир..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика от Франция: Проектът, финансиран чрез подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) в рибарски район във Франция, включва за организиране на Хакатон събитие, с цел намиране на решения за местните предизвикателства, които се срещат в крайбрежни райони на Франция.Кратко описание н..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 25 (3 Страници)