Menu
Кошница

Добри европейски практики

Добра практика от Португалия – проект за диверсификация на икономическите дейности в рибарския район АлгарвеОфициално наименование на проекта:Observação de Cetáceos no Algarve                                   ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
"Haliotika - градът на рибата" е модерен интерактивен център във Франция, който пренася посетителите в света на морския риболов. Haliotika е посетителски център, който предлага разнообразни атракции, уъркшопове, изложби и обучителни семинари за деца и възрастни. Центърът привлича над..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра практика за ефективно управление на рибните записи, реализирана в рамките на проект, финансиран чрез  прилагане на подхода Водено от общностите местно развитие в регион Бретан, ФранцияОфициално наименование на проекта: Telecapêche             ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика:  Aqua-Solidaire - проект на френска МИРГ в подкрепа на рибарската общност за справяне с негативните ефекти от COVID-19
Ново
Кратка информация за добрата практикаПандемията COVID-19 оказва негативен ефект върху сектор "Рибарство и аквакултури", който продължава да търпи значителна загуба на оборот. За да се справи с последиците от пандемията, малка група рибари и рибовъди доброволно доставят прясна риба на местните рестор..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика:  Проект "Mar das Illas" - сътрудничество между МИРГ в Испания за насърчаване на предприемачеството и морския туристически бизнес
Ново
Добра практика от Испания - проект за диверсификация на икономическите дейности в рибарския район в рамките на Морския и сухоземния национален парк на Атлантическите островиОфициално наименование на проекта:Mar das Illas                                     Държава: ИспанияОбща стойност на допустимит..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: MEET - мрежата от защитени зони в Средиземноморския регион налага нови стандарти в развитието на екотуризма
Ново
MEET представлява мрежа от защитени зони, работещи заедно за опазване на природното и културно богатство на регионите в Средиземно море, като едновременно с това мрежата промотира нов модел за екотуризъм посредством разработване на висококачествени продукти за екотуризъм и иновативни инструменти за ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Испания подпомага разработването и разпространението на софтуерно приложение за съчетаване на групови спортни дейности със събирането на морски отпадъци
Ново
Добра практика от Испания, регион Каталуния: Проектът цели да подпомогне опазването на морето и справянето с морските отпадъци чрез мобилно приложение и кампания за насърчаване събирането на отпадъци, докато се практикуват групови спортове.Държава: ИспанияОбща стойност на допустимите разходи по..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Литва подпомага развитието на малка местна семейна компания чрез инвестиции в добавяне на стойност към продуктите от риболов и аквакултури
Ново
Добра практика от Литва - проектът за развитие на бизнес в областта на дребномащабния риболов и аквакултурите в района на МИРГ "Западна Литва" е жизненоважна част от икономическото развитие на региони Клайпеда и Приекуле в ЛитваДържава: ЛитваОбща стойност на допустимите разходи по проекта:..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект за вътрешнотериториално сътрудничество между МИРГ и МИГ в Дания, който решава местни предизвикателства чрез създаване на нова туристическа дестинация за любителски риболов
Ново
Добра практика от Дания -  Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) и Местни инициативни групи (МИГ) в района Лимфьорд спомага за справяне с местните предизвикателства и постигане на местните икономически и екологични цели, като създава нова..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проектът "reTRAWL"
Ново
Кратка информация за добрата практика PLASTIX е датска компания, производител на зелена пластмаса за кръговата икономика.Цел на проекта "reTRAWL"Разширяване на мащаба на иновативна технология за рециклиране, която трансформира използваните морски отпадъци във висококаче..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проектът MELTEMI
Ново
Кратка информация за проектаMELTEMI е проект, финансиран по програма Interreg V-B Balkan-Mediterranean European 2014-2020, който насърчава сътрудничеството между четири държави: Албания, България, Гърция и Кипър в съвместни усилия срещу морските отпадъци. Общата цел на проекта MELTEMI е, наред с ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Диверсификация на икономическата дейност на рибарите чрез производство на риболовни принадлежности и многофункционални мрежиОфициално наименование на проекта:Püünistetöökoja ehitus                                &n..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 20 (2 Страници)