Menu
Кошница

Добри практики


Добра европейска практика:  Aqua-Solidaire - проект на френска МИРГ в подкрепа на рибарската общност за справяне с негативните ефекти от COVID-19
Ново
Кратка информация за добрата практикаПандемията COVID-19 оказва негативен ефект върху сектор "Рибарство и аквакултури", който продължава да търпи значителна загуба на оборот. За да се справи с последиците от пандемията, малка група рибари и рибовъди доброволно доставят прясна риба на местните рестор..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика:  Проект "Mar das Illas" - сътрудничество между МИРГ в Испания за насърчаване на предприемачеството и морския туристически бизнес
Ново
Добра практика от Испания - проект за диверсификация на икономическите дейности в рибарския район в рамките на Морския и сухоземния национален парк на Атлантическите островиОфициално наименование на проекта:Mar das Illas                                     Държава: ИспанияОбща стойност на допустимит..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Испания подпомага разработването и разпространението на софтуерно приложение за съчетаване на групови спортни дейности със събирането на морски отпадъци
Ново
Добра практика от Испания, регион Каталуния: Проектът цели да подпомогне опазването на морето и справянето с морските отпадъци чрез мобилно приложение и кампания за насърчаване събирането на отпадъци, докато се практикуват групови спортове.Държава: ИспанияОбща стойност на допустимите разходи по..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Италия допринася за превръщането на ученици в бъдещи предприемачи в сектор "Рибарство и аквакултури"
Ново
Добра практика от Италия: Проектът допринася за популяризиране на рибарството като професия сред ученици чрез провеждане на обучения, които целят развитие на бъдещи предприемачи в сектор "Рибарство и аквакултури".Държава:ИталияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:38 768 евроБезвъзмездна ф..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Местна инициативна рибарска група в Литва подпомага развитието на малка местна семейна компания чрез инвестиции в добавяне на стойност към продуктите от риболов и аквакултури
Ново
Добра практика от Литва - проектът за развитие на бизнес в областта на дребномащабния риболов и аквакултурите в района на МИРГ "Западна Литва" е жизненоважна част от икономическото развитие на региони Клайпеда и Приекуле в ЛитваДържава: ЛитваОбща стойност на допустимите разходи по проекта:121 001 ев..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Насърчаване на предприемачеството и иновациите в крайбрежните райони чрез организиране на хакатон с подкрепата на МИРГ във Франция
Ново
Добра практика от Франция: Проектът, финансиран чрез подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР) в рибарски район във Франция, включва за организиране на Хакатон събитие, с цел намиране на решения за местните предизвикателства, които се срещат в крайбрежни райони на Франция.Кратко описание н..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект за вътрешнотериториално сътрудничество между МИРГ и МИГ в Дания, който решава местни предизвикателства чрез създаване на нова туристическа дестинация за любителски риболов
Ново
Добра практика от Дания -  Проектът за вътрешнотериториално сътрудничество между Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) и Местни инициативни групи (МИГ) в района Лимфьорд спомага за справяне с местните предизвикателства и постигане на местните икономически и екологични цели, като създава нова..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проект за развитие и популяризиране на онлайн платформа, която свързва местните рибари с потребителите
Ново
Добра практика от Франция: Проектът  има за цел да подпомагне надграждането и популяризирането на  мобилно приложение, което свързва местните рибари с потребителите. Проектът е насочен към развитието на онлайн платформа за комуникация, популяризиране и продажба на улова на местните рибари ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Проектът MELTEMI
Ново
Кратка информация за проектаMELTEMI е проект, финансиран по програма Interreg V-B Balkan-Mediterranean European 2014-2020, който насърчава сътрудничеството между четири държави: Албания, България, Гърция и Кипър в съвместни усилия срещу морските отпадъци. Общата цел на проекта MELTEMI е, наред с ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Социално предприятие, създадено с подкрепата на подхода ВОМР в рибарските райони, осигурява местна риба за френски училища и се бори с високата безработица
Ново
Добра практика от Франция: Проектът е за създаване на социално предприятие, осигуряващо работа на малцинствени групи и насърчаващо консумацията на местна риба и рибни продукти във френските училища.Държава:ФранцияОбща стойност на допустимите разходи по проекта:42 934 евроБезвъзмездна финансова помощ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проект „Организация и провеждане на рибен фестивал „Есенни пасажи 2020“ с цел популяризиране на рибарски район Несебър“
Ново
Кратка информация за проектаПроектът е за организиране и провеждане на специализиран рибен фестивал „Есенни пасажи 2020“, с който да се отдаде почит на един от най-древните и традиционни за града занаяти – рибарството. Рибният фестивал "Есенни пасажи" е проведен през втората половина на месец октомв..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)