Menu
Кошница

Истории на успеха

Кратко описание на проекта:APRICOT е иновативен проект за разработване и тестване на нова технология за автоматично премахване на кости при производството на рибни филета, наречена “FleXiCut”. Проектът е един от 14-те финансирани предложения по Програмата „Nordic Marine Innovation” в периода 2007-20..
0 лв.
Без данък:0 лв.
AtSeaNova - белгийска компания, създадена в резултат от изпълнението на изследователския проект AT-SEA, предлага цялостни решения за промишлено отглеждане на водорасли
Ново
Кратко описание на иновативната компания:AtSeaNova е белгийска компания, която предлага цялостни решения за промишлено отглеждане на водорасли. Фермите за водорасли могат да бъдат създадени на места, които са подходящи за отглеждане на водорасли и могат да бъдат адаптирани към различни морски и клим..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Danvos - Биорафиниране на морски водорасли спомага за справяне с климатичните промени
Ново
Кратко описание на иновативната компания:Danvos е холандска частна компания, основана от хранителен технолог, чиято мисия е разработване на биорафинерия за водорасли и създаване на практически приложения на новооткритите съединения. Продуктите, създадени чрез рафиниране на морски водорасли, има..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Кратка информация за добрата практикаПроектът е финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, Процедура за подбор на проекти № BG14MFOP001-2.006 Продуктивни инвестиции в аквакултура - Сектор „Рециркулационни системи“ и Сектор „Изграждане на нови, както и разширяване и модернизация на ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
С подкрепата на Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 и Местна инициативна рибарска група „Варна - район Аспарухово, Белослав и Аксаково“ ще се реализира иновативен проект за „Син растеж“.На 18.05.2020 г. стартира изпълнението на проект  “Наука, иновации, история и устойчивост ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Първият производител на устойчиво отглеждана свежа Спирулина в БългарияАлгае България ООД е иновативна биотехнологична компания с фокус на развитие - култивация, преработка и иновации, свързани с микроводораслите. Основната дейност на дружеството към момента е разработка на иновативни, функционални ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Иновативен проект, реализиран в Португалия: Пилотният проект е за създаване на производствена система за отглеждане на морски растения „Salicornia“ по биодинамичен селскостопански метод и спомага за запазване на области от голямо екологично значение, като същевременно подкрепя местната икономика.Дър..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на предмети от натрошени мидени черупки чрез технология за 3D принтиране
Ново
Иновативен проект, реализиран в Италия: Пилотният проект има за цел да превърне натрошени мидени черупки в нови и разнообразни предмети, използвани в ежедневието, чрез използване на технология за 3D принтиране. Проектът е реализиран в Олбия, северната област на Сардиния.Кратко описание на иновативни..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект за създаване на първата стопанска ферма за отглеждане на корали в Европа
Ново
Иновативен проект, реализиран в Испания: Пилотният проект е за създаването на първата стопанска ферма за корали в Европа, която привлича ученици от целия район.Държава: ИспанияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:60 694,05 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 45 520,53 евроНацион..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Експериментално развъждане на двучерупчести морски трюфели (Venus verrucosa) във Венецианската лагуна
Ново
Иновативен проект, реализиран в Италия: Пилотният проект е за разработване на експериментално развъждане на двучерупчести морски трюфели (Venus verrucosa) във Венецианската лагуна.Държава: ИталияОбща стойност на безвъзмездната финансова помощ:50 000 евроЕвропейско финансиране (ЕФМДР): 25 000 евроНац..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Интелигентна технология за контрол на храненето на устойчиви аквакултури
Ново
Иновативен проект, реализиран от консорциум „Marine Technology Center“ (CTN): Пилотният проект е за разработване на интелигентна система за контрол на храненето на устойчиви аквакултури.Кратко описание на иновативния проект:Иновативният проект „DEMO-BLUESMARTFEED“ (демонстрационен проект на интелиге..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Пилотен иновативен проект: Картографиране и рециклиране на морските отпадъци и изхвърлените рибарски мрежи на морското дъно
Ново
Иновативен проект, реализиран от консолидиран консорциум, ръководен от Института по морски науки „CNR-ISMAR“: Пилотният проект „marGnet“ има за цел създаване и тестване на решения за наблюдение, картографиране, предотвратяване, премахване и рециклиране на отпадъци от морски източници, намиращи се на..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 34 (3 Страници)