Сдружение на риболовците "Бургаски езера" се заемат със задачата да съберат, обработят и публикуват различни, полузабравени рибарски обичаи, обредни практики свързани с рибарството, стари рибарски истории, забравени от поколенията.

Сдружение на риболовците "Бургаски езера" приканва всеки, който има снимки на своите предци и техният улов, да им ги изпрати, за да популяризират полузабравени рибарски обичаи, практики и истории. Черно-белите снимки ще бъдат обработени от екип специалисти, възстановени и публикувани отново. Нека да запазим историята за бъдещите привърженици на риболова.


Споделяни могат да бъдат още и различни рибни рецепти – бабината рибена чорба, вкусът на печената черноморска скумрия, отдавна изчезнала от нашите брегове, прясно уловените миди на тенекия и чесновата заливка на попчетата – все забравени и малко известни вече рецепти.

Най-интересните снимки и истории ще бъдат публикувани в специално изготвен за целта онлайн каталог на Никулден 06.12.2021 г. Каталогът ще бъде разделен на няколко секции:

  1. Рибарски обичаи, истории и традиции;
  2. Улова на дедите ни фотогалерия със стари снимки - стари снимки, свързани с риболова, снимки на предците ни, занимавали се с риболов. Най-атрактивните и интересни ще бъдат реставрирани и разпечатани в голям формат, ще бъдат показани на изложба по случай Никулден и празника на Бургас;
  3. Кулинария – забравени и малко известни рецепти с цел възстановяване на кулинарните спомени от детсвото.


Материали могат да бъдат изпращани на:

  • e-mail: info@burgaslakes.com
  • чрез Фейсбук страницата на сдружението: 

Сдружение на риболовците "Бургаски езера" | Facebook 


Ако притежавате снимки или интересни истории, с които искате да участвате в инициативата, представителите на сайта  www.gotoburgas.com/ могат да ви посетят и да запишат историята, да сканират снимките и да върнат към живот забравеното.


Инициативата се провежда в периода от 22.03.2021 до 07.12.2021 г.


Повече информация ще намерите на:

Уебсайт: www.gotoburgas.com

E-mail: info@gotoburgas.com

Тел.: +359 56 825 772