На 04.06.2021 г. от 11:00 до 14:30 ч. в Аграрния университет в гр. Пловдив ще се проведе събитие на тема "Информационен ден на EIT Food", което се организира по инициатива на Клийнтех България. По време на събитието ще имате шанса да научите подробности за възможностите, които Европейският институт за иновации и технологии в сферата на храните (EIT Food) предоставя в България.


Събитието има за цел да запознае участниците с иновации и технологии в сферата на храните. Клийнтех България ще предостави възможност за установяване на нови полезни контакти и среща със съмишленици в хранителния сектор.


Събитието е безплатно, но местата са ограничени и е нужно предварителна регистриция - ТУК.

Европейската инициатива EIT Food и Клийнтех България

EIT Food е инициатива, създадена от Европейския институт за иновации и технологии (EIT), която изгражда приобщаваща и иновативна общност от различни партньори в хранителния сектор, за да стимулира иновациите и предприемачеството в цяла Европа.Клийнтех България е бизнес мрежа, която се фокусира върху чисти технологии, иновации и устойчиво развитие. Мрежата обединява малки и средни предприятия и големи компании, експерти, неправителствени организации, предприемачи, правителствени и международни институции. Клийнтех България подкрепя развитието на иновации, финансира стартиращи предприятия, както и подпомага изграждането на стратегически партньорства в областта на индустрията и зеления бизнес, околната среда, науката и образованието.


За повече информация: 

уебсайт CleanTech Bulgaria

събитиеИнформационен ден на EIT Food Tickets