Menu
Кошница

Общински рибен пазар в Белослав с подкрепата на ВОМР

Общински рибен пазар в Белослав с подкрепата на ВОМР
Общински рибен пазар в Белослав с подкрепата на ВОМР
0 лв.
Без данък: 0 лв.

МИРГ „Варна, Район Аспарухово - Белослав - Аксаково“ ще финансира модерен рибен пазар по проект „Облагородяване на обществена зона и изграждане на Общински пазар, включващ сектор за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури и лед и риболовен инвентар в гр. Белослав, община Белослав“. Средствата ще бъдат осигурени от  Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г, чрез подхода Водено от общностите местно развитие (ВОМР). Бенефициент е Община Белослав, която е подала проектно предложение по мярка 2.1.1. „Подобряване на достъпа до рибарска инфраструктура и увеличаване на синия потенциал“. Общата стойност на инвестицията е в размер на 380 137.28 лв.


По проекта ще бъде облагородена обществената зона в Белослав и ще бъде изграден общински пазар със сектори за продажба на пресни и преработени риба и аквакултури, лед и риболовен инвентар. Комплексът от дейности по проекта включва създаването на зала с възможност за изложби на открито и закрито, два модулни магазина за аквакултури със санитарни помещения. Между тях ще бъде обособен площад със сергии за продажба. Мястото ще краси декоративен фонтан.

За парковата среда се предвиждат полуажурни прегради за обособяване на пространствата, пейки, кошчета, саксии с дребни дървесни видове. Ще бъдат изградени и паркоместа, две от които за хора с увреждания. Обособяването на места за велосипедисти също е заложено в проекта.


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha