Menu
Кошница

Възможности за транснационално сътрудничество с партньорска МИРГ от Гърция

Възможности за транснационално сътрудничество с партньорска МИРГ от Гърция
Възможности за транснационално сътрудничество с партньорска МИРГ от Гърция
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Във връзка с проведена на 26.07.2021 г. в гр. Полигирос, Гърция, работна среща между експерти от Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа и представители на ΑΝΕΤΧΑ SA - Development Association of Halkidiki SA - МИРГ "Халкидики", изпълняваща Стратегия за ВОМР, финансирана от ЕФМДР 2014-2020, ви информираме за възможности за организиране на посещения за обмяна на опит между гръцката организация и български Местни инициативни рибарски групи, както и реализиране на дейности за сътрудничество. 

Съобразно основните характеристики на рибарската територия в Гърция и опита на организацията. потенциални теми от общ интерес за реализиране на дейности за сътрудничество с МИРГ от България биха били:

- Развитие на риболовен и други форми на алтернативен туризъм

- Промотиране на местното културно наследство и развитие на културен туризъм

- Опазване на околната среда и устойчиво развитие на рибарските райони.

- Разнообразяване на икономическите дейности на територията на МИРГ

- Предприемачество в синята икономика

- Иновации по веригата на доставка

- Създаване на бизнес клъстери в синята икономика.

Презентацията на Асоциацията за развитие на Халкидики (ANETXA - Development Association of Halkidiki SA.), изпълняваща Стратегия за ВОМР, финансирана от Европейския фонд за морско дело и рибарство, представена по време на проведената през месец Юли 2021 г. работна среща с експерти от Звеното за управление на Националната Рибарска Мрежа, можете да намерите ТУК

Кратко представяне на проектите, финансирани чрез Стратегията за местно развитие на перфектура Халкидики, изпълнявана от ANETXA - Deloopment Association of Halkidiki SA. - МИРГ "Халкидики" и финансирана от ос 4 на Европейския фонд за рибарство за периода 2007-2013 г., можете да намерите ТУК (от стр. 64 до 104  на приложения документ). 

При интерес от Ваша страна за организиране на посещение за обмяна на опит и реализиране на други дейности за сътрудничество с ANETXA-Development Association of Halkidiki SA., изпълняваща Стратегия за ВОМР, финансирана от ЕФМДР 2014-2020, не се колебайте да се свържете с експертите от Звеното за подкрепа на Националната Рибарска Мрежа.

На разположение сме да окажем пълно съдействие на екипите на МИРГ, както и всички заинтересовани страни от прилагането на подхода ВОМР по ПМДР 2014-2020, във връзка с реализирането на дейности за транснационално сътрудничество с МИРГ в Гърция. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha