Menu
Кошница

AtSeaNova - белгийска компания, създадена в резултат от изпълнението на изследователския проект AT-SEA, предлага цялостни решения за промишлено отглеждане на водорасли

AtSeaNova - белгийска компания, създадена в резултат от изпълнението на изследователския проект AT-SEA, предлага цялостни решения за промишлено отглеждане на водорасли
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Кратко описание на иновативната компания:

AtSeaNova е белгийска компания, която предлага цялостни решения за промишлено отглеждане на водорасли. Фермите за водорасли могат да бъдат създадени на места, които са подходящи за отглеждане на водорасли и могат да бъдат адаптирани към различни морски и климатични условия, което ги прави особено жизнеспособен и гъвкав вариант. Фермите за отглеждане на водорасли са устойчиви, увеличават биологичното разнообразие, абсорбират излишните хранителни вещества от наземни дейности и имат положителен ефект за смекчаване на въглеродните емисии като част от процеса на развъждане и отглеждане на водорасли. 


Компанията AtSeaNova е утвърдила напълно своята иновативна технология и е готова да комерсиализира своите ферми за отглеждане на водорасли. Компанията насочва вниманието си към европейския пазар, който има добър потенциал за растеж. Маркетинговите усилия на AtSeaNova са насочени към клиенти, които виждат бизнес възможност в отглеждането на водорасли.

Компанията идентифицира своите потенциални клиенти, които попадат в две категории:

  • клиенти със знания или опит в областта на водораслите, но с ограничени финансови възможности за инвестиране; 
  • клиенти, имащи възможност да инвестират, но без опит в отглеждането на водорасли, които може да се нуждаят от услугитеата за поддръжка, която компанията предлага.

Основната конкуренция, пред която са изправени AtSeaNova и нейните клиенти в Европа, идва от компании за събиране на диви водорасли. Естественото присъствие на дивите водорасли обаче е несигурно поради изменението на климата, като на места някои видове диви водорасли вече са изчезнали. Това явление прави решенията за индустриално отглеждане на водорасли, което AtSeaNova предлага, още по-необходими. 

С висок потенциал на световния пазар, контролираното отглеждане на водорасли в морето дава по-устойчив, стабилен, продуктивен и по-качествен продукт от в сравнение с дивото събиране на водорасли. Компанията адаптира своите иновативни решения към условията на всяка морска среда, като използва най-новите технологии в отглеждането на водорасли. Продукти и услуги

AtSeaNova предлага пълна гама от системи за развиване на бизнес с ферми за водорасли, които включват кафяви, червени и зелени водорасли, субстрати, технология за директно засяване, инструменти за отглеждане, консултации, монтаж и обучение.Европейският проект AT-SEA

Проектът „AT-SEA:, Усъвършенстван текстил за отглеждане на биомаса в открито море“, e проект финансиран по Седмата рамкова програма на Европейския съюз за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности, който стартира през 2012 г. и приключва е успешно приключен през юли 2015 г. Изследователският проект е насочен към разработването на усъвършенствани, 2D субстрати за отглеждане на водорасли, за да се демонстрира техническата и икономическа жизнеспособност за отглеждане на водорасли в Европа.За да продължати новаторската работа по европейския проект AT-SEA, 5 от 11-те партньори на консорциума AT-SEA са съоснователи на отделената компанията At-Sea Technologies, създадена за с цел продажба на ферми за водорасли. Морските водорасли са важен източник за бъдещите доставки на храни и фуражи (добавки), биохимикали, биоматериали и биоенергия.

През 2018 г. HoldiNova group инвестира в At-Sea Technologies като мажоритарен партньор, за да превърне компанията в по-ефективна и специализирана в своята област под името AtSeaNova.


Източници на информация:

Blue Bioeconomy Forum

https://atseanova.com/ 


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha