Menu
Кошница

eyeGauge – френско-сингапурска фирма, внася цифрови иновации в морската индустрия

eyeGauge – френско-сингапурска фирма, внася цифрови иновации в морската индустрия
Ново
eyeGauge – френско-сингапурска фирма, внася цифрови иновации в морската индустрия
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Чрез тяхната обединена платформа за данни те могат да направят всяко оборудване „интелигентно“ – „без да променят нищо“. Платформата позволява на всякакъв тип потребители да наблюдават работата на кораба, разхода на гориво, емисиите и състоянието на машините.

С помощта на BlueInvest стартъпът успешно събра 530 000 евро финансиране от инвеститори.

Достъпно решение за морска цифровизация

Дигиталната трансформация увеличава стойността чрез иновации, подобрява изживяването на клиентите и повишава ефективността.

До момента обаче решенията за цифрова трансформация често изискват сложни надстройки на оборудването. В резултат на това интегрирането на автоматизирано наблюдение към съществуващи машини и оборудване беше непосилно скъпо, особено в синята икономика.

За да реши този проблем, eyeGauge разработи унифицирана платформа за данни за собственици на кораби, чартъри, технически мениджъри и оператори.

Платформата включва три слоя: събиране на данни, обединяване на данни и анализи.

Чрез точно измерване почти в реално време и споделяне на данни за производителността, потреблението и емисиите на кораба на единната платформа могат да бъдат постигнати целите за декарбонизация и да се подобрят взаимоотношенията между корабособствениците и чартьорите.

Решението, което предлага eyeGauge, е съвместимо с всякакъв тип машини и оборудване: уникално предимство. Той е неинвазивен и може лесно да бъде инсталиран от екипажа.

BlueInvest в действие

eyeGauge участва в програмата Readiness Assistance и беше избран да представи своята иновация на BlueInvest Day 2023. Както каза Родион Денисюк, главен изпълнителен директор и основател: „BlueInvest ни помогна по много начини: като ни предостави програма за техническа поддръжка, която подобри нашата готовност за инвестиции, като същевременно ни предложи платформа за успешно свързване с инвеститори. Това наистина увеличи възможностите ни за сътрудничество и растеж.“

Участието им в представянето ги свърза със заинтересован инвеститор, което доведе до успешно набиране на финансиране от €530 000.

СНИМКА

Базиран в Париж и Сингапур, екипът от професионалисти на eyeGauge има години практически опит във високотехнологичните индустрии. Освен това те имат задълбочени познания в дизайна и разработката на корпоративен софтуер, Big Data, Machine Learning и AI.

Подпомогнат от реномирани експерти със специфични познания за дадена област, eyeGauge се ангажира да предоставя висококачествени, ефективни и достъпни решения за всеки. С поглед към успеха, eyeGauge има готовност да стане по-голям и по-добър в своята дейност интелект.

Заден план

BlueInvest Readiness Assistance е изключителна коучинг програма. Тя е насочена към стартиращи предприятия и МСП от ЕС с висок потенциал с иновативни и устойчиви продукти и решения за синята икономика. Предприятия и проекти, избрани за помощ за инвестиционна готовност, ще получат пакети за обучение, съобразени с техните нива на готовност и бизнес цели.

Програмата е ориентирана към въздействието, с ясен фокус върху предоставянето на бизнес подкрепа, за да помогне на стартиращи фирми и МСП да изградят капацитет за растеж и привличане на инвестиции.

Интересувате ли се?

Интересувате ли се? Кандидатствайте сега, като се регистрирате в общността на BlueInvest и попълните специалния формуляр за кандидатстване за помощ за готовност.

Настоящият краен срок за кандидатстване е 15 декември 2023 г. За всякакви въпроси се свържете с нас на lu-blueinvest@pwc.lu.

Повече информация на ел. страница.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha