Menu
Кошница

Публикуван е Атлас на фитопланктона в Черно море

Публикуван е Атлас на фитопланктона в Черно море
Публикуван е Атлас на фитопланктона в Черно море
0 лв.
Без данък: 0 лв.

Уеб-сайтът „Атлас на фитопланктона в Черно море“ представя микроскопичните черноморски водорасли чрез снимки и кратки описания. Събраната в сайта информация за таксономичния състав на фитопланктона в Черно море се основава на дългогодишен мониторинг на черноморската екосистема, извършван от специалисти от Института по Рибни Ресурси - Варна.

В уеб сайта чрез снимки и кратки описания е представен тайнственият и невидим свят на Черноморските микроскопични водорасли. Живеещите в Черно море микроводорасли са представени подредени в Класове, Разреди, Семейства, Родове и Видове и могат да послужат както за целта на научните изследвания, така и за да обогатяват знанията и представите за скритата красота и биоразнообразие на живите организми в нашето море.

 

Основен автор на сайта „Атлас на фитопланктона в Черно море“ е проф. д-р Даниела Клисарова; оригинални снимки - проф. д-р Даниела Клисарова и гл. ас. д-р Димитър Герджиков, използвани са микроскоп NikonEclipse Е400 (с фотоапарат Olympus C4040) и микроскоп Olympus BX41 (с видеокамера UI-1485-LE-C-HQ и софтуер QuickPhotoCamera 2.3).

Адресът на сайта е : https://phytoplanktonblacksea.com/bg/

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha