Menu
Кошница

Ново предприятие за преработка на риба, финансирано по ПМДР

Ново предприятие за преработка на риба, финансирано по ПМДР
Ново
Ново предприятие за преработка на риба, финансирано по ПМДР
0 лв.
Без данък: 0 лв.

ЕТ “Океан- Йордан Дончев” е с одобрен проект за закупуване на машини, финансиран по ПМДР 2014-2020, чрез Стратегията на МИРГ-Самоков, който за по-малко от година изгради и оборудва предприятие за преработка на риба.

Цеховете са оборудвани с модерни машини за преработка на риба и рибни продукти, като две от тях са закупени по проект, финансиран от Стратегията на МИРГ – Самоков, по Програма морско дело и рибарство 2014-2020. Отделните халета на предприятието са пригодени за различните видове дейности като опушване на рибата, мариноване, производство на хайвер и др. Обособено е и помещение за кетъринг, в което ще се приготвя храна, с акцент върху рибата. Ситуирано е също и помещение за експедиторски пункт. Изграден е и паркинга към предприятието и е завършено благоустрояването на терена.

На по-следващ етап се предвижда на терена ще бъде направен и фирмен магазин, където ще се предлагат продуктите с марка „Океан”.

В предприятието ще се извършва основната дейност на фирма „Океан”, като ще бъдат ангажирани близо 30 лица.

Заетостта в рибарския сектор увеличава възможностите ни да защитим Стратегията на МИРГ за следващия програмен период на Програма за морско дело, рибарство и аквакултури”, споделят представителите на местната инициативна рибарска група.


Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha