Menu
Кошница

Видео

Euronews ОКЕАН Сезон 5, Епизод 11 - Могат ли крайбрежните влажни зони на Европа да отговорят на нашите проблеми с изменението на климата?
Ново
83% от глобалния въглероден цикъл циркулира през океана. Крайбрежните екосистеми като мангрови гори, приливни блата и морски треви отделят и съхраняват „син“ въглерод от атмосферата и океаните както в растенията, така и в седимента под тях и следователно са съществена част от решението за глобал..
0 лв.
Без данък:0 лв.
 По случай Европейската година на уменията, този епизод на Ocean се фокусира върху значението на развиването на умения и обновяването на поколенията за синята икономика. Той има потенциала да стимулира устойчив икономически растеж и създаване на работни места в Европа, но изисква висококвал..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Океанът крие безброй археологически съкровища, които са намерили своето място на морското дъно през вековете. За да изследва лично тези места, човек трябва да е гмуркач, но новите технологии правят това забележително наследство достъпно за всички. В този епизод на Ocean може да се гледат подводни ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
На теория защитените морски зони (MPA) позволяват да защитим океана от човешка дейност, да запазим природата и да подпомогнем местната икономика – реална облага за всички.Но много от тях са критикувани, че са така наречените „хартиени паркове“ – което означава, че въпреки че съществуват на прави..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Основни дейности на проекта:1.  Мониторинг на приоритетни химически замърсители като устойчиви органични замърсители (УОЗ) и токсични метали в биота (различни видове риби, диви и култивирани  миди).2.  Определяне на морски биотоксини в планктон, диви и култивирани  миди.3.  ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Протоколно видео от Рибен фест Бургас 2022
Ново
Протоколно видео от Рибен фест Бургас 2022..
0 лв.
Без данък:0 лв.
За да се гарантира, че количествата ще останат устойчиви, Генералната комисия за Средиземно и Черно море (GFCM), стартира  международно проучване на популациите от рапана в Черно море.Елица Петрова e директорът на Института по рибни ресурси, най -старият морски институт във Варна. Тя обяснява, ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Рибарският занаят отблизо - видео на МИРГ Бургас-Камено
Ново
Рибарският занаят отблизо - видео на МИРГ Бургас-Камено..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Внедряването на нови технологии и повишаване качеството на уловите нямат алтернатива за „Лаврак“ ЕООД. Една от най-успешните български риболовни компании реализира проект за закупуване и монтаж на оборудване за сортиране, съхранение, шоково охлаждане и подготовка на уловите директно на борда на рибо..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Океанът осигурява храна, вода и въздух. Здравето му пряко влияе върху нашето здраве. Докато новите изследвания показват положителни ефекти от взаимодействието с крайбрежната природа, новите потенциални заплахи предизвикват нарастваща загриженост - например замърсяване на морската среда, причинено ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Това видео е първото от поредицата "Богатствата на рибарските райони в България" - кампания на Националната Рибарска Мрежа за популяризиране на природните и културни богатства на рибарските територии в България.Кратка информация за Бяла и антична крепост “Св. Атанас”Бяла е град в Североизточна Б..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 26 (3 Страници)