Menu
Кошница

Добавяне на стойност и насърчаване на иновациите

eyeGauge – френско-сингапурска фирма, внася цифрови иновации в морската индустрия
Ново
Чрез тяхната обединена платформа за данни те могат да направят всяко оборудване „интелигентно“ – „без да променят нищо“. Платформата позволява на всякакъв тип потребители да наблюдават работата на кораба, разхода на гориво, емисиите и състоянието на машините.С помощта на BlueInvest стартъпът ус..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Wavepiston и BlueInvest: захранване с океанска енергия и решения в тази област
Ново
Wavepiston, далновиден датски стартъп, се ангажира да предоставя ненатрапчиви, стабилни и рентабилни решения за овладяване на огромния потенциал на океанската енергия.С подкрепата на Програмата за подпомагане на готовността на ЕС BlueInvest Wavepiston успя да осигури 4,4 милиона евро финансиране...
0 лв.
Без данък:0 лв.
Никой не иска да яде развалена риба и затова контролът на качеството е ключов за осигуряване на свежест. Обикновено това се прави от опитен ветеринарен лекар, който анализира проби ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проучванията на кораби са важни за оценката и управлението на рибните запаси. Те обаче обикновено отнемат много време и са скъпи. Освен това условията на работа в морето могат да бъдат много тежки и от съображения за безопасност дори малък кораб се нуждае от екипаж от поне двама души. Но какво ще ст..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Морският парк на естуарите на Пикардско и Опалово море се намира в северната част на Франция близо до Булон сюр Мер. Фокусът на техния проект, TEFIBIO, е бил да проектират и тестват риболовна мрежа от материали с био произход, възстановими чрез рециклиране или компостиране и биоразградими без ра..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Най-разпространената техника в света на опаковането на храни е пластмасовото фолио за еднократна употреба. С малко помощ от ЕС проектът за опаковане на храни SeaFilm има за цел да създаде заместител на пластмасовото фолио за еднократна употреба при консервирането на замразена риба. Както подсказва и..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Добра европейска практика: Изследователи и риболовната индустрия разработиха изкуствен интелект, който разпознава вида на всяка риба и постига ефективно управление на рибарството
Ново
С помощта на финансиране от ЕС холандски изследователи и риболовната индустрия разработиха инструмент, базиран на изкуствен интелект по проект за напълно документиран риболов (FDF).Проблемът с нежелания улов винаги е присъствал в риболова. В ЕС рибарите трябва да регистрират целия улов и да го ..
0 лв.
Без данък:0 лв.
КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ИНВЕСТИЦИЯТА В УСТОЙЧИВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА СИНЯ ИКОНОМИКА Днес офшорният вятър произвежда чиста електроенергия, която се конкурира и понякога е по-евтина от съществуващата технология, базирана на изкопаеми горива.Това е история за безспорно европейско технологично и промишлено..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Предизвикателството: намаляване на емисиите на CO2Въпреки че морският транспорт играе съществена роля в икономиката на ЕС и е един от най-енергийно ефективните видове транспорт, той е и голям и нарастващ източник на емисии на парникови газове, представляващи 3 до 4% от общите емисии на CO2 в ЕС..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Отглеждането на миди, важен сектор по крайбрежието на Бретан, произвежда съпътстващи продукти от измиването до сортирането на миди, които се изхвърлят в морето или на плажа. Тези изхвърляния оказват лошо въздействие върху крайбрежната среда, замърсяват водата и дразнят жителите и другите ползват..
0 лв.
Без данък:0 лв.
PuertAlMar, което се превежда като „врата към морето“, е проект, който показва как човешките дейности и процъфтяващото биоразнообразие могат да съществуват едновременно в пристанищата. Представя също и как въглеродният отпечатък на пристанищата може да бъде намален. Разположен в пристанището на В..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Проектът Seafood Algternative разработва заместители на риба на основата на водорасли благодарение на подкрепата на Европейския фонд за морско дело и рибарство. Екипът на проекта от 10 души работи от 2021 г., за да превърне цветовете, вкусовете и текстурата на водораслите в алтернатива на животи..
0 лв.
Без данък:0 лв.
Показани 1 от 12 | 50 (5 Страници)