Европейският морски ден (EMD) е годишното двудневно събитие, по време на което европейската морска общност се среща, за да работи в мрежа, да обсъжда и очертава съвместни действия по морските въпроси и устойчивата синя икономика.

Изданието на Европейския ден на морето през 2023 г. ще се проведе в Брест, Франция, на 24-25 май като физическо събитие, в Brest Expo - Parc de Penfeld.

EMD е мястото, където се срещат „Океанските лидери“. Той предоставя увлекателно и напълно интерактивно изживяване за наваксване на текущото състояние на широк кръг от въпроси, свързани със синята икономика и морската среда, и за обсъждане на начини за напредък. Включва и голям брой вдъхновяващи лектори, тематични сесии, семинари за заинтересованите страни и сесии за представяне, организирани от заинтересованите страни и Европейската комисия.

EMD е насочен към професионалисти от бизнеса, правителства, обществени институции, НПО и академични среди, както и към граждани на ЕС, които се интересуват от морето.

EMD 2023 се организира от Европейската комисия, митрополията на Брест, Генералния секретариат за морето, регион Бретан и департамент Финистер.

Предвидено е предаване на живо на следните сесии:

·         Откриваща сесия;

·         Панелна сесия на високо ниво на ЕК относно нов подход към устойчива синя икономика.

За повече информация и регистрация - тук.