EUMOFA организира семинар „Синя биоикономика: най-новите тенденции и иновации в сектора на водораслите“, който ще се проведе присъствено на 25 май 2023 г., от 14:30 до 15:45 CET на Европейския ден на морето в Брест, Франция.

EUMOFA публикува изданието за 2022 г. на Доклад за синя биоикономика, проучване, публикувано на всеки две години, което разглежда тенденциите и иновациите в секторите от гледна точка на ЕС. Изданието за 2022 г. се фокусира върху най-новите разработки в системите за култивиране на микро- и макроводорасли, предизвикателствата и възможностите, свързани с морските водорасли като син въглерод и как морските водорасли могат да трансформират регионалните икономики.

Екипът на EUMOFA ще представи основните констатации от доклада и ще насърчи аудиторията да предостави обратна връзка, която, наред с други неща, ще бъде насочена към работата на инициативите на ЕС, свързани с водораслите. След представяне на резултатите ще има сесия с въпроси и отговори и групова дискусия.

Членовете на панела ще включват:

-          Мередит Лойд Еванс, BioBridge – основател

-          Антоан Ервес, Seaweed First – съосновател

-          Лукас Хери, EUMOFA – пазарен анализатор

-          Жулиен Потие, EUMOFA – Консултант

Регистрирайте се за Европейския ден на морето и добаветесеминара EUMOFA към вашата програма. Регистрацията е отворена до 19 май.

Екипът на EUMOFA също ще бъде на разположение по време на двудневното събитие на щанд № 27, за да предложи практически демонстрации за това как да получите достъп до данни и ключова информация за европейския пазар на рибарство и аквакултури, налични на неговия уебсайт.

Местоположение: щанд № 27, BREST EXPO - Parc des Expositions de Penfeld, Route de Brest, 29820 Guilers, Франция.

За повече информация, посетете уебсайта на EUMOFA.