Кампанията „Нестле за Живей активно!“ за поредна година ще насърчи активния начин на живот и здравословното хранене. НСОРБ е дългогодишен партньор на Кампанията и Националния конкурс за финансиране осъществяването на проект за здравословен и активен начин на живот на общината победител. С участието си в предходните конкурси, общините Девня, Велики Преслав, Белоградчик и Трявна имаха възможността да реализират проекти на своя територия, свързани със спорта и активния начин на живот.

 „Живей активно!“ е мащабен дългосрочен проект на „Нестле България“ АД, който има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, НСОРБ, национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

В рамките на кампанията се провежда и Националния конкурс за финансиране на общински проект, допринасящ за активен живот на населението. Право на участие в конкурса имат всички общини, които в дните между 16 септември - 10 октомври 2023 г. организират на своята територия събитие или поредица от събития на открито, с които да насърчат ходенето пеша, ползването на велосипед или спорта за удоволствие на открито.

Всички общини, които се включат в кампанията имат право да кандидатстват за приза от 20 000 лв., за финансиране на проект, насочен към подобряване на средата, създаване на условия за активен живот или изграждане на навици за балансирано хранене.

Правилата за участие в конкурса, както и необходимите формуляри можете да изтеглите от прикачените файлове тук: https://www.namrb.org/bg/aktualno/zapotchva-natsionalniyat-konkurs-za-obshtinski-proekti-anestle-za-zhivey-aktivnov-2023

Срокът, в който можете да изпратите заявка за участие на общината в инициативата е 15 септември.

За допълнителни въпроси, свързани с участието в конкурса, можете да се обръщате към: Анастасия Каменарова, тел. 0887 100 100; имейл: a.kamenarova@otdoconsult.com