Menu
Кошница

Университет за дребномащабен риболов – мисия, дейности и предстоящи курсове

Университетът за дребномащабен риболов има за цел изграждане на капацитет на дребномащабни рибари по избрани теми, споделяне на знания и насърчаване на обмена и най-добри практики в Средиземноморския и Черноморския регион. Университетът е създаден от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море (ГКРСМ) към организацията на ООН по прехрана и земеделие (FAO) в изпълнение на Регионалния план за действие за дребномащабния риболов в Средиземно и Черно море.

 

Какво предлага университетът за дребномащабен риболов?

 

Кой може да се възползва от дейностите за изграждане на капацитет?

  • Университетът за дребномащабен риболов насърчава дребномащабни рибари и хора, работещи в сектора, да участват в предлаганите обучителни курсове и семинари.

 

Как се провеждат обученията/семинарите в университета?

  • Структурата на всеки семинар варира и може да се състои от теоретично обучение, посещения за придобиване на опит на терен и обмен между партньори.

 

По какви теми ще се провеждат обучения през 2021 година?

 

Участие на платформи за дребномащабен риболов в процеса на вземане на решения в контекста на Генерална комисия по рибарство за Средиземно море към ООН: Изграждане на капацитет за организации за дребномащабен риболов в Черно Море.

 

Според първоначалния график семинарът е планиран да бъде проведен в България през 2020 г., но поради разпространението на коронавируса е отложен за 2021 г.

 

Риболовен туризъм за синя икономика: Засилване капацитета на заинтересованите страни от развитието на дребномащабния риболов да развиват дейност по диверсификация.

 

Повече информация за Университета за дребномащабен риболов и предстоящите курсове, можете да намерите ТУК.

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
Captcha